Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2667 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 11:07

Kemal Kılıçdaroğlu neşteri vurdu

Büyüt
Küçült
Kemal Kılıçdaroğlu neşteri

Siyaset uzun soluklu bir yarıştır diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, liste dışı bırakacaklarına ilk mesajı verdi; ardından listeleri okumaya başladı. Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar ve Yakup Akkaya ile aralarında Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Umut Oran, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Ali Demirçalının da olduğu bazı milletvekilleri liste dışında kaldı.

PAVEY BİRİNCİ SIRAYLA DÖNDÜ

1,3,5,7 ve 9uncu sıralara kontenjan adayların konulacağı İstanbul 1inci bölge 1inci sıraya Kemal Kılıçdaroğlunun ikna etmesiyle yeniden aday olmaya karar veren Şafak Pavey geldi. Paveyin ardından 3üncü sıraya Gürsel Tekin, 5inci sıraya Akif Hamzaçebi, 7incı sıraya İlhan Kesici ve 9uncu sıraya emekli müftü ve milletvekili İhsan Özkes getirildi. İlhan Kesici, Kılıçdaroğlunun tercihiyle bir dönem sonra yeniden TBMMye dönme şansı yakaladı.

BERBEROĞLU İKİNCİ BÖLGEDE

İstanbul 2inci bölgede Enis Berberoğlu 7inci sırayı alırken, bir diğer genel başkan yardımcısı Murat Özçelik de İstanbul 3üncü bölgede 7inci sıraya geldi. İstanbul 2inci bölge 1inci sıra adayı Türkiye Ermenilerinden Selina Doğan oldu. Doğan 1987 doğumlu, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi ve Galatasaray Hukuk Fakültesi mezunu. Bilgi Üniversitesinde de Yüksek Lisans da yapan Doğan, Ermenice ve Türkçenin yanı sıra Fransızca ve İngilizce biliyor. Sezgin Tanrıkulu İstanbul 2inci bölgede 3üncü sırayı aldı, Sencer Ayata 5inci sırayı aldı. İstanbul 3üncü bölgenin ilk sıradaki kadın adayı Bihlun Tamaylıgil oldu, Kılıçdaroğlunun danışmanı Erdoğan Toprak 3üncü sıraya, Mehmet Bekaroğlunun ise 3üncü bölgede 9uncu sıraya geldi.

ANKARADA VEKİLLER KONTENJANI KAPTI


Ankara 1inci bölgenin kontenjan adaylarının dördü de milletvekillerinden oluştu. Kontenjan listesi şöyle sıralandı: 1) Gülsün Bilgehan, 3) Tekin Bingöl, 5)Levent Gök, 7) Bülent Kuşoğlu. Gülsün Bilgehanın kadın kontenjanından ilk sıraya yazan Kılıçdaroğlu Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, Grup Başkanvekili Gök ve Danışmanı Kuşoğlunu listeye koyarak önseçimde Alevi ağırlıklı bir liste çıkan Ankara 1inci bölgeyi dengelemiş oldu. Ankara 2inci bölgenin kontenjan adayları arasında dikkat çeken isim ise Haluk Koç oldu. Bölgede 3üncü sırayı alan Koç, 3 dönemdir Samsun Milletvekiliydi.

TEMİZELLE BİRLİKTE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendi seçim bölgesi olan İzmir 2inci bölgede tercihini 3üncü sıra için Zekeriya Temizel, 5inci sıra için Aytun Çıraydan yana kullandı. Tuncay Özkan, İzmir 1. Bölge 3üncü sıradan CHP Milletvekili adayı oldu. Bu bölgenin 1inci sıra kontenjan adayı PM üyesi ve şair Metin Altıokun kızı Zeynep Altıok olurken, Roman kökenli Özcan Purçu 5inci sıraya geldi.

HATAYA YARAYICI

Eskişehirde Gaye Usluer 1inci sırayı alırken, Adanada Zülfikar İnönü Tümer 2inci Mustafa Kemal Özkan 5inci sıradan kentin kontenjan adayları oldu. Kocaelinde Fatma Kaplan, Haydar Akar Tahsin Tarhan şeklinde sıralandı. Hatayda ilk sırayı Grup Yorumun eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı aldı.

Okan KONURALP- HÜRRİYET





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024