Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5636 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2015 - 13:00

Kbe düsmanlığı HDP’yi vurdu

Büyüt
Küçült
Kbe düsmanlığı HDP’yi
Başörtülü ananın oğlu görüntüsü vererek dindar Kürtlerden oy devşirmeyi amaçlayan Selahattin Demirtaş’ın ‘Din dersine son vereceğiz!.. Diyanet’i kaldıracağız’ sözlerinden sonra, Kbe ile Taksim’i bir tutan ifadeler kullanması, HDP’nin oylarında en az 1.5-2 puan düşüşe yol açtı, barajı geçmesini imkansızlaştırdı.

Bir hafta, on gün öncesine kadar HDP in barajı aşma temayülü gösterdiğini iddia eden anket şirketleri; Demirtaşın Din, Diyanet ve Kâbe ile ilgili söylemlerinin ardından HDPli Van İpekyolu Belediyesi in astığı ve Hadis-i Şeriflere dil uzatan afişlerin de HDP in barajı aşmasını iyice imkansız hale getirdiğini söylemeye başladılar…PKK ın inşaatlarına giden yolları bombalaması, HDPlerin parti araçlarına saldırması ve musluklarından kan akan afişler asılması da HDPyi vuran sebepler arasında gösteriliyor.

Anketler HDP in İslâma ve mukaddesata saldırılarının ardından oy oranlarında 1,5, 2 arasında düştüğünü ve barajın altında kalabileceğini gösteriyor.

BAKAN YILMAZDAN HDPYE DİYANET TEPKİSİ

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, partisinin son oy oranını Akite açıkladı. Bakan Yılmaz, AK Parti in Türkiyeyi getirdiği noktanın halktan büyük teveccüh aldığını belirterek, AK Parti in anketlerde çıkan son oy oranı yüzde 50 bandındadır. Bu oy oranının seçimlere yaklaşıldıkça daha da yükseleceğine inanıyorum. Özellikle seçim günü yaklaştıkça kararsızların da partimize yönelerek oylarımızı yüzde 50 in üzerine çıkaracağına inanıyorum diye konuştu. Bakan Yılmaz, kendilerine ulaşan anketlerde HDP in barajı aşmaktan uzak göründüğünü, diğer partilerin oy oranlarında da artış gözlenmediğini kaydetti.

ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR

AK Parti dışındaki partilerin oylarını artıramamasının, güttükleri yanlış politikaların bir sonucu olduğuna dikkat çeken Yılmaz şunları söyledi: Diğer partiler ne yaptı? Sadece yapılan çalışmalara engel oldular. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Başkaları yıkar, AK Parti yapar. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Türkiye in kaderi ile AK Parti in kaderi birleşti. AK Parti artık bir dünya partisidir. Anayasayı değiştirip, çok güçlü bir istikrarlı yönetim oluşturacağız. Güçlü bir ekonomiye sahip olacağız.

HDPYE DİYANET TEPKİSİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ı kapatmayı seçim beyannamesine koyan HDPye tepki gösteren Yılmaz, Birileri Diyaneti kapatmaktan bahsediyor. Vatandaşlarımız buna izin verecek mi? Bu Diyanet, Kürtçe meal bastırdığı gibi Kürtçe hutbe de basacak. Bu Diyanet ile siz niye uğraşıyorsunuz. Kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz. AK Partiden 10-12 yıl öncesine gidin. Hastanelerin, doktorların, yolların durumlarını düşünün. Eğitimde, sağlıkta, adalette, Emniyette, yollarda çok farklı bir Türkiye inşa etti. Ancak, bir söz vardır; Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Şimdi ya birileri gelecek yeniden o eski Türkiyeyi canlandırmaya çalışacak ya da 7 Hazirandan sonra yeni bir Türkiyeyi çok daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz şeklinde konuştu.

Güneydoğuda kalkınmanın formülünün huzur ve güven olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, Göç veren değil, göç alan olacağız. Bölgemizin kalkınmasını hızlandıracağız. Bizim projelerimize sürekli saldırıyorlar. Çiftçilerimin gelirlerinin artmasını istemiyorlar. İşsizlerin iş bulmasını istemiyorlar. Kimse bu saldırıları kınamıyor. Bu samimiyetsizliktir. Böyle bir şey olamaz. Biz hükümet olarak, projelerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun için bütün kurumlarımızı kullanacağız. Diyarbakır bugünkü durumuna layık değil. Zenginlik içinde yoksulluk çeken bir il. Diyarbakıra yazık ediliyor. Diyarbakırdaki tarlaların sulanması siyasete konu edilmemeli ifadelerini kullandı.

AK Parti Hükümetlerin özgürlükler noktasında önemli icraatlar yaptığını anlatan Yılmaz, Biz insanın dili, rengi, ırkı ne olursa olsun inancını yaşaması noktasındayız. İnancını yaşamayan insan başarılı olamaz. İnsanları kullandılar. AK Parti döneminde biz bunlara son verdik. Başörtüsü önündeki engelleri kaldırdık. Bunun için Rabbimize şükretmemiz gerek. Okullarda Kuran-ı Kerim ve Siyeri Nebi seçmeli ders olarak okutuluyor. Bunun için AK Partiye oy vermeye değmez mi? Diğer siyasi partiler bu topluma ne sağladı? Hangi derde derman oldular. Hangi eserleri var. Hangi özgürlükleri genişlettiler. İnsanlara bir sürü laf ediyorlar. Hiçbir şey yapmıyorlar. 6-8 Ekim, Gezi ve 17 Aralıkın temelinde aynı zihniyet var. Hepsinin amacı Türkiye in istikrarını bozmak diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ GEÇMİŞİ UNUTTURACAK

Geçmiş yıllarda Güneydoğuda yaşananlarda yöre halkının kabahati olmadığını vurgulayan Yılmaz, Çözüm süreci geçmişte yaşananları unutturacak. Türkiye değişti, devlet değişti, politika değişti. Ama bazı zihniyetler değişmedi. Biz Türkiyeyi normalleştirdik. Köklü tarihimize geri dönüyoruz. Bizim değerlerimizde maneviyat ön plandadır. Elbirliğiyle bu bölgemize hizmet edeceğiz dedi.

GAP DEMEK YATIRIM DEMEK

Bakan Yılmaz, geçmiş yıllarda Güneydoğuda vahşi sulamaların yapıldığına işaret ederek, Şimdi biz o toprakları geri kazanıyoruz. Tarıma dayalı sanayi de yeni dönemde başlayacak. Burada daha fazla fabrikalar kurulacak. GAPa yeni yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Birileri u GAP niye bitmiyor? diyor. Niye bitsin ki? Çünkü GAP demek yatırım demek, GAP yatırımlarını biz artırdık. Yeni eylem planından sonra yatırımlar hızlı bir şekilde yükselecek. Yollar, hastaneler, okullar, yeni yollar, yeni okullar, yeni hastaneler yapılıyor. Burada çok bereketli topraklar var. Önümüzdeki süreçte tarla içine gireceğiz. Barajlarımızı aşağıya yukarı tamamladık. Su ürünleri de çok önemli. Su ürünleri bu bölgede bir gelir kapısı olmalı dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024