Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2288 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 22:21

Kaset soruşturmasında yetkisizlik

Büyüt
Küçült
Kaset soruşturmasında

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşenerin kaset iddialarına ilişkin suç duyurusu üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, yetkisizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun yetkisizlik kararında, Akşenerin avukatı aracılığıyla 11 Mayısta bir televizyon kanalında yayınlanan programda hakkında ortaya atılan kaset iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulunduğu anımsatıldı.

Akşenerin namus ve iffetine hakaret ve iftira teşkil eden sözler sarf edildiği gerekçesiyle şikayette bulunduğu anlatılan kararda, Akşenerin, TBMM Başkanvekili olarak Ankarada bulunduğu, söz konusu televizyon kanalının yönetim faaliyetini de Beşiktaşta sürdürdüğü aktarıldı.

Suçun işlendiği yerin öncelikli yetki kuralı gereğince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yargı sınırları dahilinde kaldığı belirtilen kararda, bu kapsamda yetkisizlik kararı verilerek dosyanın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği kaydedildi.

Meral Akşener, hakkında ortaya atılan kaset iddiasına ilişkin geçen hafta Latif Erdoğan, Cemil Barlas, kanalın genel yayın yönetmeni ve programın sunucusu hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024