Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2067 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 06:19

Kandil yine oyalama peşinde

Büyüt
Küçült
Kandil yine oyalama
Politika Haberleri › Kandil yine oyalama peşinde haberi Kandil Dağında dün KCK yöneticileri ile çözüm süreci konusunda 6 saat görüşen HDP İmralı heyeti görüşmeleri ve çözüm sürecindeki son durumla ilgili Diyarbakırda basın toplantısı düzenledi.
Şeyhmus Çakan

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kandil Dağında KCK yöneticileriyle yaptıkları görüşmenin detaylarını anlattı. KCK yöneticilerinin AK Parti hükümetinin adım atması durumunda bir gün sonra bile kongreyi toplamaya hazır olduklarını söylediklerini aktardı.

Çözüm amacına ulaşacak

Baluken, “Heyet olarak ifade etmek isteriz ki, tüm bu olumsuzluklara rağmen halkımız barışın gerçekleşmesi uğruna büyük bir demokratik sabırla süreci takip etme ve nihai sonuca götürme kararlılığındadır” dedi. Baluken, hükümet ve devlet heyeti ile son olarak

20-25 Nisan tarihleri arasında

3 önemli görüşmeler yaptıklarını belirterek, Hükümetin bilinçli olarak diyalog kanallarını kapalı tuttuğunu ve Öcalana tecrit uyguladığını ileri sürdü. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İdris Baluken, diyalog kanallarının bilinçli olarak hükümet tarafından kapalı tutulduğunu, bunun çözüm süreci açısından sıkıntılı olduğunu düşündüklerini söyledi. Baluken,seçim sonuçları ne olursa olsun çözüm sürecinin nihai hedefine ulaşması için sürecin devam etmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024