Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1983 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mart 2015 - 05:39

İzleme heyetini hükümet açıklayacak

Büyüt
Küçült
İzleme heyetini hükümet
Politika Haberleri › İzleme heyetini hükümet açıklayacak haberi

Çözüm Sürecine ilişkin İzleme Heyeti akil insanlar arasından belirlendi. Bazı isimler de medyaya sızdı, ancak Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Biz açıklama yapmadan itibar etmeyin dedi.

Çözüm Sürecine ilişkin İzleme Heyeti ‘akil insanlar arasından belirlendi. HDP heyetinin İmralı ve Kandil görüşmelerinin ardından dün akşam saatlerinde, Çözüm Süreci İzleme Heyetinde yer alacak isimlerin belli olduğu, bu isimlerin Akil İnsanlar heyetlerinden seçildiği haberleri medyaya sızdı. Haberlerde, Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan ve Avni Özgürelin heyette yer aldığı öne sürüldü. Heyetin 6 kişiden oluşacağı, diğer üç ismin de yazar Ahmet Taşgetiren, Hilal Kaplan ve Öztürk Türkdoğan olduğu da öne sürülüyor. Haberler üzerine açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin” ifadesini kullandı.

Bu arada HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanıktan oluşan heyet dün İmralı Adasına giderek Abdullah Öcalan ile görüştü.

Nevruz mesajı yazılı

Öcalan Nevruz mesajını, heyete iletti. Öcalanın yazılı mesajı, 21 Mart Cumartesi günü Diyarbakırda yapılacak Nevruz kutlamasında okunacak. Öcalanın mesajında, çözüm sürecinde gelinen aşama çerçevesinde önemli değerlendirmelerde bulunması ve PKKnın Türkiyede silah bırakması konusunda çağrıda bulunması bekleniyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024