Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2034 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 06:15

İtfaiye soruşturmasından yolsuzluk hortumu patladı

Büyüt
Küçült
İtfaiye soruşturmasından yolsuzluk hortumu
Politika Haberleri › İtfaiye soruşturmasından yolsuzluk hortumu patladı haberi

Rüşvetle işyerlerine usulsüz çalışma ruhsatı verilmesiyle ilgili yürütülen itfaiye soruşturmasında iddianame hazır. Şüphelilerin, 100den fazla rüşvet alma ve verme suçuna karıştığı belirtildi.

Kemal Gümüş

Paralel yapının 17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından itfaiyedeki usulsüzlükler üzerinden hükümete yönelik başlattığı ancak evrak eksikliği ve uygunsuzluk nedeniyle yapamadığı itfaiye soruşturması tamamlandı. Soruşturmaya ait dinleme ve fiziki teknik takip kararlarının Haziran 2013te sonlandırıldığı operasyon için ise Ocak 2014e kadar beklenildiği ortaya çıkmıştı.

Dinlemelerden el edildi

İstanbul Organize suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirilen operasyonda 28 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı tamamlayarak aralarında İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, İtfaiye müdür yardımcısı Abdullah Akıncının da bulunduğu 13ü tutuklu 129 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. Şüphelilerden 6sına ‘rüşvet almak ve vermek suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar, diğer şüphelilere ise hem rüşvet hem de ‘resmi belgede sahtecilik suçlarından 7 yıldan 25 yıla kadar ayrı ayrı cezalandırılması istendi. İtfaiye soruşturmasının, 2011 yılında başlatılan silah kaçakçılığı ile ilgili yürütülen başka bir soruşturmadaki dinlemelerden elde edilen veriler ışığında başlatıldığı belirtildi. İddianamede şüphelilerin 42 kez rüşvet alıp verme, resmi belgede sahtecilik gibi eyleme karıştığı ifade edildi. Soruşturmada ilk etapta İBB Destek Hizmetleri  Şube Müdürlüğü Teknik Büroda görevli şüpheliler  S.Y ve T.T gibi kamu görevlilerinin, binaların yangından korunmasını denetleyen görevlilere, yeterliliği olmayan işyerleriyle anlaşarak ‘uygunluk raporu verildiği ve bunun karşılığında rüşvet aldıklarının tespit edildiği anlatıldı. Fiziki ve teknik takip yapıldıktan sonra birden çok itfaiye çalışanı ve işyeri sahibinin aynı eylemlere karıştıkları da ifade edildi.

Porscheli itfaiyeci patron

S.Ynin Misstanbul konutlarında biri 2.5 Milyon TL değerinde Başakşehirdeki Mavera Saraylarında olmak üzere toplam üç lüks konutunun olduğu belirlenmişti. S.Ynin aldığı rüşvetlerle son model bir Porsche ile Passat marka araca da sahip olduğu da tespit edilmişti. İddianame ile  ayrıca S.Ynin mekanik yangın söndürme sistemi üzerine faaliyet gösteren bir şirketin sahibi olduğu da belirtildi. İddianamede yer alan şüphelilerden N.Ş ve H.Vnin de itfaiye görevlisi olmalarına rağmen yangın söndürme sistemleri alanında faaliyet gösteren şirket sahipleri olduğu aktarıldı. İddianamede 100den fazla rüşvet alma verme ve aracılık etme suçlarının tespit edildiği ifade edildi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024