Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1782 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2015 - 22:43

İşte seçim günü tedbirleri... Elektrik kesintisine karşı ne yapılacak?

Büyüt
Küçült
İşte seçim günü tedbirleri... Elektrik kesintisine karşı ne

Oy verme günü bütün umumi eğlence yerleri, oy verme süresince kapalı tutulacak, eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda sadece yemek verilmesine müsaade edilecek. Seçim günü sandık başkanının talimatları doğrultusunda hareket edecek kolluk güçleri gerekli gördükleri hallerde vatandaşlara üst araması yapacak. Elektrik kesintilerine karşı da tedbir alınacak

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, seçim güvenliği için bütün kolluk kuvvetlerinin izinleri iptal edildi, zorunlu haller dışında tamamı görev başına çağrıldı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk başkanlığında Bursa, Ankara, Konya, Diyarbakır, Adana, İzmir, Trabzon, Van ve Erzurumda düzenlenen Seçim Güvenliği Bölge Toplantılarında da o bölgedeki valiler, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve diğer ilgililerin katılımlarıyla, seçimin huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi hakkında tedbirler değerlendirildi.

İçişleri Bakanlığı, hazırladığı seçim tedbirleri yazısını İller İdaresi Genel Müdürlüğüne gönderdi. İlgili yazıda, seçim işlemlerini düzen içinde yapma ve yaptırma görevinin Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) denetiminde il ve ilçe seçim kurullarına ait olduğu belirtildi. Kamu güvenliği ve huzurun sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesinin ise valiliklerin görevi olduğu, bu kapsamda valiler tarafından seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi için gerekli her türlü tedbirin önceden planlandığı ve uygulamasının titizlikle yapılacağı bildirildi.

BİNLERCE POLİS GÖREV YAPACAK

Devamı ikinci sayfada

Paging.create(5, 1);





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024