Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2195 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2015 - 11:30

İşte Hakan Fidanın geri dönme sebebi

Büyüt
Küçült
İşte Hakan Fidanın geri dönme
Erdoğan ile Davutoğlu un Fidanın adaylığını görüştüğü, MİTe daha uygun bir isim belirlenemediği için Fidanın adaylığının geri çekilmesi kararını verdiği öğrenildi.

MİT Müsteşarlığından istifa eden ve AK Partiden milletvekili aday adayı olan Hakan Fidan, milletvekili adaylığını dün sürpriz biçimde geri çekti.

TEMAYÜLDEN LİDER ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın onaylamamasına rağmen milletvekili aday adayı olan, Erdoğanın sitemlerine karşı AK Partiden temayül yoklamasına girerek Ankarada en yüksek oyu alan Fidan, dün dilekçesini bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu a sundu.

Davutoğlu un da Bakanlar Kurulu öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü, Erdoğanın uygun bulması üzerine de dilekçenin işleme konulduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Fidanın adaylığını geri çekmesine ilişkin süreç, geçen hafta hız kazandı.Fidanın geri çekme kararını vermeden önce Erdoğanla gizli bir görüşme yaptığı bildirildi.

ERDOĞAN İLE MEDİNEDE GÖRÜŞTÜLER

Erdoğan ile Fidanın Medinede de bir araya geldiği iddia edilmişti. Bu görüşmelerden sonra Erdoğan ile Davutoğlu un da Fidanın adaylığını yeniden görüştüğü, MİT Müsteşarlığı için daha uygun bir isim de belirlenememiş olduğundan adaylığın geri çekilmesinin uygun olacağı görüşüne varıldığı bildirildi.

Erdoğan, Davutoğlu ve Fidanın görüş birliğine varmasının ardından dün adaylığı geri çekme süreci işletildi. Fidan, bunun üzerine, dün adaylıktan çekildi. Davutoğlu, Fidana, Adaylık kararı da, geri çekilme kararı da sizindir mesajı verdi ve kararının hayırlı olmasını diledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Davutoğlu, Fidanın durumunu yeniden görüştü.

RESMEN GERİ ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de kararı değerlendiren Başbakan Davutoğlu, Talebi uygun bularak işleme koydurdu ve Fidanın adaylığı resmen dün itibariyle geri çekildi. Gördüğü lüzum üzerine adaylıktan çekildiğini ve tevdi edilecek her görevi hakkıyla yerine getireceğini açıklayan Fidanın MİT Müsteşarlığına yeniden atanacağı ya da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olacağı konuşuldu.

BAKANLAR KURULU SONRASI AÇIKLANDI

Ancak Bakanlar Kurulu un ardından Fidanın, jet hızıyla Başbakan Davutoğlu tarafından MİT Müsteşarı olarak yeniden görevlendirildiği açıklandı. Fidanın kısa sürede işbaşı yapması bekleniyor. Son olarak 10 Şubatta Çözüm Süreci toplantısına girerek görevine veda eden Fidanın, yarın yapılacak Çözüm Süreci toplantısına Müsteşar sıfatıyla yeniden katılabileceği belirtildi.

Kaynak : Milliyet





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024