Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2041 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Ağustos 2015 - 21:18

İşte bakanlık teklif edilen isimler

Büyüt
Küçült
İşte bakanlık teklif edilen

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde görev almasını istediği muhalefet partisinden 11 milletvekiline, teklif mektuplarını özel kuryeyle gönderdi.

Mektuplar, milletvekillerinin TBMMdeki makamlarına iletildi.

CHPden beklendiği gibi eski genel başkan Deniz Baykala bakanlık teklifi giderken, MHP içinden TBMM Başkanlığı seçimleri öncesi ismi öne çıkan ve Genel Başkan Devlet Bahçelinin tepkisini çeken Meral Akşenere davet yapıldığı görüldü.

HDPden bakanlık önerilen isimler arasında Emek Partisinin kurucu genel başkanı Levent Tüzel yer aldı. Bakanlıkların dağılımı konusunda ise Başbakan Davutoğlunun gelecek cevaplara göre hareket edeceği açıklandı.

AK Partili ve bağımsız isimlere de yine yarın gelecek yanıtların ardından aynı şekilde yazılı olarak bakanlık davetlerinin yapılacağı bildirildi.

Kabineye girmeleri için kendilerine davet gönderilen isimler şöyle:

CHP

 

ERDOĞAN TOPRAK - İstanbul Milletvekili 

1959da Adanada doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Gazeldir. Yönetici; Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü mezunudur. 1983 yılında serbest ticaret ve iş hayatına başladı. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Üyeliği, Beşiktaş Genç İşadamları Derneği Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 3 dönem Bahçelievler Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulundu. 20 ve 21. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 21. Dönemde Türkiye-Hindistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini üstlendi. 57. Hükümette Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Orta düzeyde İngilizce bilen Toprak, evlidir.

AYŞE GÜLSÜN BİLGEHAN - Ankara Milletvekili

Ayşe Gülsün Bilgehan, 25 Şubat 1957de Ankarada doğdu. Babasının adı Hakkı Metin, annesinin adı Özdendir. Öğretim Görevlisi, Gazeteci-Yazar; Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Birleşik Kadın Örgütleri Yılın Kadın Yazarı ve Abdi İpekçi Ödülü, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üstün Hizmet Madalyası, Fransa Devleti tarafından verilen Onur Nişanı sahibidir. 22. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu Üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Kadın - Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Fransızca ve orta düzeyde İngilizce bilen Bilgehan, evli ve 3 çocuk annesidir.

İLHAN KESİCİ - Ankara Milletvekili

İlhan Kesici, 22 Kasım 1948de Sivas Zarada doğdu. Babasının adı Osman Nuri, annesinin adı Halisedir. Endüstri Yüksek Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. İngiltere Bradford Üniversitesinde Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri, Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsünde Kamu Yüksek Yöneticiliği eğitimlerini aldı. Devlet Demir Yollarında Proje Başmühendisi ve Daire Başkan Yardımcısı, Başbakanlık Devlet Plnlama Teşkilatında Uzman, Kamu Yatırımları Daire Başkanı, Koordinasyon Genel Müdürü, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı. 20. Dönem Bursa Milletvekili. 20. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyeliğinde bulundu. 23. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Kesici, evli ve 1 çocuk babasıdır.

DENİZ BAYKAL - Antalya Milletvekili

Deniz Baykal, 20 Temmuz 1938de Antalyada doğdu. Babasının adı Hüseyin Hilmi, annesinin adı Feridedir. Öğretim Üyesi Doç. ve Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Doktorasını Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. ABD Colombia ve Berkeley Üniversitelerinde iki yıl süreyle doktora sonrası çalışmalarına devam etti. Siyasal Bilgiler Fakültesinde siyaset bilimi doçenti olarak öğretim üyeliği görevinde bulundu. Siyaset bilimi alanında kitap ve makaleleri yayınlandı. Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığına seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevinde bulundu. 15 (4), 16 (5), 18, 19, 20, 22 ve 23. Dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi. Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığını yürüttü. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyeliğine seçildi. 37. Hükümette Maliye Bakanlığı, 42. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümette Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Baykal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

TEKİN BİNGÖL - Ankara Milletvekili

Tekin Bingöl, 1 Ağustos 1955te Bitliste doğdu. Babasının adı Cahit, annesinin adı Müteberdir. Tıp Doktoru; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Bitlis Köy Hizmetlerinde kurum hekimliği ve serbest hekimlik yaptı. Özel sektörde şirket yöneticiliği görevi üstlendi. Orta düzeyde İngilizce bilen Bingöl, evli ve 3 çocuk babasıdır.

MHP

 

KENAN TANRIKULU - İzmir Milletvekili

Ahmet Kenan Tanrıkulu, 17 Mayıs 1958de İstanbulda doğdu. Baba adı Osman Necati, anne adı Melahattır. Ekonomist; AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını ABD Western Illinois Universityde Matematiksel İktisat alanında tamamladı. ABD University of Pennsylvania Wharton Schoolda Makro Modelleme, ABD University of Coloradoda Ekonomi Uzmanlığı, İngiltere University of Bradfordda Ulaşım Planlaması, Milli Güvenlik Akademisinde Kamu Diplomasisi eğitimlerini aldı. DPT planlama uzmanı olarak görev yaptı. Devlet Bakanlığı Bakan Danışmanı oldu ve Gemlik Gübre Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Çevre Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yurt içi ve dışı dergilerde çok sayıda yayını yer aldı. 21. ve 23. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı. 23. Dönemde AGİTPA ve Türkiye-AB KPK Üyeliği yaptı. 24. Dönemde AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB KPK ve Çevre Komisyonu Üyesidir. İngilizce bilen Tanrıkulu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

TUĞRUL TÜRKEŞ - Ankara Milletvekili

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954te İstanbulda doğdu. Babasının adı Alparslan, annesinin adı Muzaffer Şükriyedir. İktisatçı ve İş Adamı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevine yeniden seçildi. İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babasıdır.

MERAL AKŞENER - İstanbul Milletvekili

Meral Akşener, 18 Temmuz 1956da İzmit Gündoğduda doğdu. Babasının adı Tahir Ömer, annesinin adı Sıddıkadır. Öğretim Üyesi Dr.; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kocaeli Üniversitesinde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfının kuruluşunu gerçekleştirdi. 20. Dönemde İstanbul, 21. Dönemde Kocaeli ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 54. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevinde bulundu. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevine yeniden seçildi. Akşener, evli ve 1 çocuk annesidir.

HDP

 

LEVENT TÜZEL -  İstanbul Milletvekili

Abdullah Levent Tüzel, 12 Temmuz 1961de Giresun Bulancakta doğdu. Babasının adı Osman, annesinin adı Havva Çağlayandır. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanlığı yaptı. 1996 yılında kurulan Emek Partisinin kurucu Genel Başkanı oldu ve 2011 yılına kadar EMEP Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Tüzel, evli ve 1 çocuk babasıdır.

ALİ HAYDAR KONCA - İstanbul Milletvekili

HDP Kocaeli Milletvekili Konca, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Meslek hayatına İçişleri Bakanlığında maiyet memuru olarak başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunduktan sonra, 12 Eylül askeri darbesi ile görevden alındı. 12 Eylül rejiminin sona ermesiyle birlikte Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne atanan Konca, bu görevinden istifa ederek, serbest avukatlık yapmaya başladı. Konca, 1989 seçimlerinde SHPden belediye meclis üyesi seçildi.

MÜSLÜM DOĞAN - İzmir Milletvekili

Doğan, aktif siyasete katılmadan önce Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığını yürütüyordu. Doğanın en çok dikkat çeken söylemi, Diyanet İşleri Başkanlığına karşı olan tavrı. Müslüm Doğan, Diyanet İŞleri Başkanlığının kaldırılmasını savunuyordu. 

İŞTE O MEKTUP

Başbakan Ahmet Davutoğlunun bakanlık teklifi amacıyla gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

Sayın......

İLGİ: Cumhurbaşkanlığının 25.8.2015 Tarihli ve 68244839-150.01-4-508 Sayılı yazısı

25.8.2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici Bakanlar Kurulunıu kurmak zere Başbakan olarak atanmış bulunmaktayım. Geçici Bakanlar Kurulu Üyeliği için şahsınıza Bakanlık teklif ediyorum. Anayasanın amir hükmü gereğince, teklif edilen bakanlık görevini kabul etmemeniz halinde yerinize bağımsızlardan atama yapılacağından, geçici bakanlar kurulunun kurulması için öngörülen anayasal süre dikkate alınarak bakanlık görevine ilişkin telife 27/08/2015 tarihi saat 18:00e kadar yazılı olarak yanıt vermeniz hususunda gereğini rica ederim.

Ahmet Davutoğlu





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024