Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1908 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2015 - 14:35

İşte AK Partinin son oy oranı!

Büyüt
Küçült
İşte AK Partinin son oy
Politika Haberleri › İşte AK Partinin son oy oranı! haberi

GENAR Araştırma Başkanı, son günlede yaşanan olayları ve bu olayların seçmene nasıl yansıdığını yorumladı...

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş: DHKP-C, Almanya, Paralel örgüt ve medyanın içinde bulunduğu bir ittifak ülkeyi yönetilemez hale getirmeye çalışıyor. Seçmen ise istikrar istiyor. Ülkede istikrarı AK Parti temsil ediyor. Kaostan faydalanmak isteyenler hiçbir seçimde kazanamadı.

Türkiye in tam da barış sürecine kilitlendiği bir dönemde terör yine ülke gündeminin en üst sırasına tırmandı. Türkiye in Gümrük Birliği e girişinden birkaç gün sonra Özdemir Sabancıyı katleden DHKP-C, barışa en yakın olduğumuz dönemde gerçekleştirdiği terör eylemleriyle yine toplumun nefretini üzerinde topladı.

Peki ne yapılmak isteniyordu? Ülkede kaos çıkarmak, devleti yönetilemez hale getirmek isteyenler kime hizmet ediyordu?

Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan, son günlerde bu konuda yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ile DHKP-C terörünü ve örgütün yurtiçi-yurtdışı uzantılarını konuştu.

İşte o röportajdan bazı bölümler...

-Tam da barışa bu kadar yaklaşmışken yeniden terörü konuşmaya başladık. Nereden çıktı bu örgüt?

Örgütlerin kuruluş dönemlerinde kendilerine anlamlı gelen bir dönemleri vardır. İdeolojiler çökünce örgütler amaçsız kalır. Ama cinayet işleme potansiyellerini hep diri tutarlar. Gerek kendi hayatiyetini devam ettirmek, gerekse uluslararası istihbarat örgütlerinin işlerini görmek için zaman zaman ortaya çıkarlar. DHKP-C örgütü öldürmeyi bir örgüt politikası olarak cinayeti merkeze almış bir örgüt. Başka bir faaliyeti yok. Cinayeti halkın meşru bir tepkisi olarak görüyorlar ve amaçlarını cinayet işleyerek gerçekleştiriyorlar.

-Peki DHKP-C neden şimdi ortaya çıktı?

Refahyol Hükümeti kurulduğunda ülke ekonomisi iyileşmiş ve ekonomi önemli bir trend yakalamıştı. 28 Şubat darbesi ile birlikte Hükümet devrildi. Ardından kurulan koalisyon hükümetlerinde ülke hiç olmadığı kadar yoksulluğa sürüklendi. Bugün Türk ordusuna darbe yaptırmaya gücü yetmeyen güçler, yanlarına Paralel Suç Örgütü ü alarak yeni aynı 28 Şubat döneminde olduğu gibi iktidarı yıpratarak düşürmeyi hedefliyor. 

-Almanya ın Türkiye ile ne problemi olabilir?

Gelişen, büyüyen, bölgedeki gücünü pekiştirmiş bir Türkiye birçok ülke için bölgede bir rakip durumundadır. Hiçbir devlet, yakın ya da uzak vadede kendi nüfuz alanını daraltmış başka bir devlet istemez. Almanya, giderek güçlenen Türkiye in Balkanlar da ve Rusyada kendi nüfuzunu daraltmasına izin vermek istemez. 

-Doğan medyasının örgüt propagandasına alet olmasını böyle mi anlamamız gerekir?

Terörün amaçlarından bir tanesi de topluma korku salmak ve yaptığı işi alabildiğine geniş kitlelere ulaştırmaktır. Bu konuda dikkatli davranmayan Doğan medya gibi kuruluşlar terörün iletişim için güttüğü amacı kolaylaştırmıştır.

-Pensilvanya medyası ile ittifak halinde olan Cumhuriyetin örgüte mütemadiyen destek vermesine ne diyorsunuz?

Garip bir şekilde Türk devletinin yıpratılması konusunda cemaat medyasıyla Cumhuriyet gazetesi arasında bir amaç birliği oluşmuştur. Çarlie Hedboda bütün Müslümanları yaralayacak o saygısız hamleyi yaparken de aralarında gizli bir dayanışma görülmüştür. Birincinin cürmüne ötekiler zımmen destek vermiştir. Ardından Cumhuriyet okuruna rağmen gerçekleştirilen Ergenekon Savcısı ve Ahmet Altan röportajları da hep bu amaç doğrultusunda gerçekleşti.

-Anladığım kadarıyla tehlike DHKP-Cden ibaret değil. Büyük bir ittifak ile karşı karşıyayız

Evet Dünya sistemi başta hükümet olmak üzere yerli olan herşeye savaş açmıştır. Müstemleke zihniyetine sahip olan ve farklı farklı şekillerle uluslararası güçlerle ilişkileri olan gruplar Türkiye Cumhuriyeti i yıpratmak için ittifak halindedir. Bunu Cumhuriyet gazetesi ve Cemaat açık olarak yaparken Doğan medyası örtülü olarak yapıyor.

-Peki bu ittifakın kaos senaryoları siyasetin geleceğini nasıl etkiler?

Vatandaş ortalaması huzur ve güvenlikten yanadır. Bu tür kaos ortamlarında insanlar istikrara ve devlete yakın durmayı tercih ederler. Bundan önceki bütün seçimler, kaos planlayanların aleyhine gelişti. Birileri kaosu tırmandırdıkça millet de iktidardan ve güvenden yana tercihini kullanacak. Seçmen devletine ve istikrarın korunmasına daha çok yaklaşacaktır. 

-Siz aynı zamanda Türkiye in en önemli araştırma şirketlerinden birinin başkanısınız. Seçimlere 2 ay kala anketlerde son durum nedir?

Yaptığımız son araştırmalara göre AK Parti in oy oranı %47 in biraz üzerinde görünüyor. CHP %23-24 ve MHP ise %14-15 bandında gidip geliyor. HDP in ise hala durumu kritik. %8,5-9 bandında olduğunu söyleyebilirim.

-Şiddet olayları artarsa halkın siyasi tercihleri nasıl değişir?

HDP in Anadoludan ve büyükşehirlerden oy beklentisi var. Terör korkusu bu beklentiyi boşa çıkarır. Cinayet işleyenlere yönelik sempatik yaklaşım sürdürülürse CHP de bu süreçten zararlı çıkar. Terör karşısında istikrarı temsil eden AK Parti ise her zaman ortalama tercih edeceği birinci parti olacaktır. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024