Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2341 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2015 - 06:11

İngilteredeki üç ailenin son umudu Erdoğan

Büyüt
Küçült
İngilteredeki üç ailenin son umudu
Politika Haberleri › İngilteredeki üç ailenin son umudu Erdoğan haberi Türkiye üzerinden Suriyeye geçerek DEAŞa katıldıkları iddia edilen üç kızın ailesi, İngiliz polisi ve hükümetinden umudu kesti. Aileler, Erdoğan insanlık konusunda risk alan bir lider, bize yardım edeceğine inanıyoruz. O bizim son umudumuz dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güven Sağlık Kampüsü ve “Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisi”nin açılış törenine katıldı. Erdoğan, “Çanakkale, kendi öz oğlu yaralı olarak önüne getirildiğinde dahi durumu çok ağır olduğu için onu bir kenara bırakıp, kurtarılma ihtimali daha yüksek olan diğer askerle ilgilenen doktor Tarık Nusretlerin destanıdır. Bu doktorumuz oğlunun cenazesini ancak ilerleyen saatlerde, yaralıların arkası kesilince kucağına alıp acısını yaşayabilmiştir. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Şimdi biz, ülkemizi sadece bir alanda değil her alanda ayağa kaldırmanın, ihya etmenin çabası içindeyiz. 2023 hedeflerinin arkasındaki gaye budur. ‘Yeni Türkiye derken bunu kastediyoruz. Bu değişimin, istikrarlı ve güçlü bir şekilde devam etmesi için ‘Yeni anayasa ve Başkanlık Sistemi dedik. Buna ihtiyaç var. Çözüm Sürecine bunun için önem veriyoruz” dedi.

Erdoğana dua ediyorum

Öte yandan İngiltereden DEAŞa katılmak için Türkiye üzerinden Suriyeye geçtikleri ileri sürülen İngiliz vatandaşı 15 yaşındaki Amira Abaze, 16 yaşındaki Şahimima Begüm ve Kadiza Sultananın gözü yaşlı aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için önümüzdeki hafta Türkiyeye geliyor. İngiltere polisinin Suriyeye geçtiklerini açıklamasının bu yana haber alınamayan kayıp kızlardan Kadiza Sultananın kız kardeşi Halima Kanum, Amira Abasenin babası Hussen Abase, Şamima Begumın ablası Şahmina Begum, son umutlarının Erdoğan olduğunu söyledi. Kızının yokluğunun verdiği acının kelimelerle ifade edilemez olduğunu belirten Hussen Abase, “Cehennemde yaşıyor gibiyim. Hayat şu anda bizim için inanılmayacak kadar zor. Hayali iyi bir işkadını olmaktı. Bu kadar  büyük halleri varken böyle birşey yaptığına hala inanamıyoruz. Tek umudumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan. Erdoğanın çok özel ve çok iyi kalpli birisi olduğunu biliyorum. Ünlü güçlü bir kişilik ve bizim acımızı paylaştığını biliyorum. Her gece Allahın ona sağlık vermesi için dua ediyorum” dedi.

İngiltere bize yalan söyledi

Kardeşi kaybolduğunda ilk polise başvurduklarını ancak gereken yardımı göremediklerini ifade eden, Şahmina Begum ise, umutlarını Türkiyeye bağladıklarını belirterek, “Kardeşim kaybolduğunda ilk polise gittik ama gereken yardımı göremediğimiz için Camiye geldik. Camiden büyük destek ve yardım görüyoruz. Türkiyeye gidersek Erdoğanın bize yardım eli uzatacağına inanıyoruz. Bu bizim son şansımız olacak” diye konuştu. Halima Kanum ise, İngiltere hükümeti ve polisinden gereken desteği görmediklerinin altını çizerek, “Bu olayda İngiliz hükümeti ve polisinin başarısız olduğunu düşünüyorum. Öyle görünüyor ki sanki kardeşimin Suriyeye gideceğini biliyorlardı ama engelleyemediler. Bizden birçok bilgiyi sakladılar ve yalan söylediler. Geçen hafta bazı gerçekleri Parlamentodaki toplantıda ilk kez duyduk. Kızların kayıp olduklarını Türk otoritelerine bu kadar geç duyurduklarını bize söylemediler. Başından beri bizi karanlıkta bıraktılar. İngiltere hükümeti ve metropolitan polisin bize yardım edeceklerine artık inanmıyoruz. Tek umudumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan” dedi. Ailelerin avukatı Aqsa Mahmood da, “Erdoğan insanlık konunusuda risk alan bir lider, bize yardım edeceğine inanıyoruz. Kızların hangi yollaran geçtiğini yerinde görmek istiyoruz aynı yollardan geçeceğiz” diye konuştu.

AZİM VE İLHAMI ÇANAKKALEDEKİ ECDADIMIZ VERDİ

Erdoğan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene, mesaj gönderdi. Erdoğan, “Çanakkalede sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, zaferi beraberinde getirmesinin yanısıra bilahare istiklal harbimiz için gerekli olacak mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile olmuştur. Çanakkale ruhu, aziz milletimizin hiçbir engel tanımama hususundaki azminin, birlik, beraberlik ve kardeşlikten ödün vermeme konusundaki kararlılığın göstergesidir. ‘Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatana aynı şuurla sahip çıkılacağının güvencesidir. Kadim medeniyetimizden ilham ve kuvvet alan bizler, milletçe ülkemizi  muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayretini sürdüreceğiz” dedi.

7 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI GERÇEKLEŞTİ

Erdoğan, YÖKün önerdiği adaylar arasından yedi üniversiteye rektör ataması yaptı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğanın Anayasanın 130uncu ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 13üncü maddeleri uyarınca, YÖKün önerdiği adaylar arasından, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Mustafa Solakı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yücel Aceri, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Remzi Göreni, Karabük Rektörlüğüne Prof. Dr. Refik Polatı, Mardin Artuklu Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Ağırakçayı, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Fethi Ahmet Polatı ve Şırnak Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Nuri Nası atadığı kaydedildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024