Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2764 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2015 - 06:04

İnfaz edilen albayı kim deşifre etti?

Büyüt
Küçült
İnfaz edilen albayı kim deşifre
Politika Haberleri › İnfaz edilen albayı kim deşifre etti? haberi

7 Haziranda oy kullandıktan sonra Beşiktaş Balmumcuda silahlı saldırıya uğrayan emekli Albay Fehmi Altınbilekin, paralel yapının 160 kişilik VIP dinleme listesinde olduğu ortaya çıktı.

Kemal Gümüş

Terörle Mücadele yasası kapsamında ismini değiştiren Altınbilekin yeni ismine nasıl ulaşıldığı ise esrarını koruyor. 1972de Kızıldere de Mahir Çayan ile 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan askeri operasyon ile 1973te TİKKO lideri İbrahim Kaypakkayaya yönelik operasyonları yöneten Emekli Albay Fehmi Altınbilek eşi Asuman Altınbilekle Balmumcuda silahlı saldırıya uğramıştı.

DHKP-C, PKK ve MLKP gibi terör ölüm listesinde olduğu bilinen Albay Altınbilekin Paralel Yapının da 160 kişilik VIP yasadışı dinleme listesinde olduğu ortaya çıktı. Dinlemelerin altında imzası bulunan isim ise dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer. Saldırıyı Maoist Komünist Parti (MKP) üstlenirken, Altınbileke verilen yeni kimliğin nasıl öğrenildiği araştırılıyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024