Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2102 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 11:27

İmralı heyeti yanıt bekliyor

Büyüt
Küçült
İmralı heyeti yanıt

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, PKKnın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan ile İmralıda görüşebilmek için İmralı heyetinin başvurusuna yanıt beklediğini söyledi. Yüksekdağ silah bırakma konusunda ters düştükleri Kandil ile ise planlanan bir görüşme olmadığını ifade etti.

İmralı ile görüşme için heyetimiz görüşme başvurusu yaptı. Henüz resmi bir yanıt alamadık. Görüşme sürecin ilerletilmesi, siyasetin daha stabil bir şekilde ilerleyebilmesi açısından çok kritik. Bu seçimlerin arkasından sürecin kesintiye uğraması riskini yaratacak sorumsuz davranışlar sergilenmesi seçmenin iradesine saygısızlıktır. Siyasi iktidar, devlet siyasetini oluşturan merkezler, seçim sonuçlarına saygılılarsa derhal, hızla görüşmenin önündeki engelleri kaldırmalılar. Kandil bu süreçte elbette görüşlerini ifade ediyor. Kandil ile planlanmış bir görüşme yok. Heyetimiz aracılığıyla trafik sürdürülüyor. İmralı çerçevesinde yani rutin çerçevede görüşmeler olacaktır.

TALEP GELMEDİ, KAPIMIZ AÇIK

Koalisyon tartışmalarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Yüksekdağ, 7 Haziran Genel Seçiminden yüzde 13 oy oranıyla çıkan partisinin her partiyle görüşebileceğini söyledi. 

Bütün randevu taleplerine kapımız açık. Şu ana kadar herhangi bir partiden randevu talebi gelmedi. Seçmen çoğulcu bir yönetim anlayışı istiyor. Kimsenin kırmızı çizgi dayatma, benim deme lüksü yoktur. PM ve MYKmızda bir heyet belirlemesi yaptık. Türkiye siyasetinde kriz yaratan değil kriz çözen bir rol üstlendik. Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.

HDP Öcalan, Kandil biz demişti

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu HDPye silah bırak deme çağrısı yapmıştı.

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, geçen Perşembe günü İmralı heyetinin PKK lideri Abdullah Öcalanla görüşmek için başvuracağını açıklamış, Silahlar konusunda çağrı yapacak olan Öcalandır ve o da İmralıda bekliyor demişti.

HDP çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi için daha önce hükümetle üzerinde anlaşılan izleme heyetinin İmralıda görüşmelere katılması gerektiği görüşünde. Heyet İmralıda Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığına başvurmuştu. HDP İmralı heyeti adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, Cumhurbaşkanının açıklamaları ve hükümetin attığı adımlara sahip çıkmaması ile devrilen masanın, seçim sonuçlarıyla halk tarafından yeniden dört ayağının üzerine oturtulduğunu söylemişti.

KCK silah bırakma çağrısını mevcut koşullarda Öcalanın yapamayacağını savunarak, silahlı mücadeleyi bırakma iradesinin tamamen kendilerinde olduğunu belirtmişti.

Al Jazeera






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024