Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1929 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2015 - 06:26

İmralı heyeti bir fireyle HDP listesinde

Büyüt
Küçült
İmralı heyeti bir fireyle HDP
Politika Haberleri › İmralı heyeti bir fireyle HDP listesinde haberi Mevcut milletvekillerinin yarıya yakınını yeniden aday göstermeyen HDPde İmralı ekibinden Hatip Dicle dışındaki Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken yeniden aday oldu.

Dicle ise sağlık sorunu ve DTK Eş Başkanlığı nedeniyle aday olmak istemediği için yeniden listelerde yeralmadı. Sırrı Süreyya Önder Ankara birinci bölgeden aday gösterildi. KCK yöneticileri Züyebir Aydar ve Remzi Kartal ise aday gösterilmedi. Leyla Zana ise Ağrıdan aday gösterildi. Pervin Buldan ise İstanbul 3. Bölgede birinci sırada, İdris Baluken Bingölde, Ceyran Bağrıyanık Siirtten aday gösterildi.  HDPnin yüzde 10luk barajı aşması durumunda 88 milletvekili çıkaracak olan İstanbulda partinin barajı aşması ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oy oranını yakalaması halinde birinci bölgede 3, ikinci bölgede 2, üçüncü bölgede ise 4 milletvekili çıkarabileceği belirtiliyor. Bu sayılar HDPnin %10 - 11 bandı arasında oy almasıyla oluşacak sayı olup, oyun artmasıyla birlikte vekil sayılarıda doğru orantılı olarak artacaktır

Diyarbakır eski müftüsü HDPden aday

Eski Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş Diyarbakır, İslami kimliğiyle öne çıkan Hüda Kaya İstanbuldan aday olurken, Ayhan Bilgen Karstan aday gösterildi. PKKnın kuruluşunda yer alan simge isimlerden Kemal Pirin yeğeni Ziya Pirin Diyarbakır,  Mahsum Korkmazın kardeşi Fehmi Korkmaz Siirtten, Mazlum Doğanın kardeşi Serap Mutlunun Batmandan, Uluderede yakınlarını kaybeden Ferhat Encü Şırnaktan aday gösterildi. Selahattin Demirtaş   ile Fiögen Yüksekdağ ise İstanbul adayı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024