Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1139 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 AÄŸustos 2023 - 06:36

Ä°mamoÄŸlu Ä°stanbul Dedi

Büyüt
Küçült
Ä°mamoÄŸlu Ä°stanbul
Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanlığı yerine İstanbul'dan yeniden aday olacağını belirtti. Yol haritasını açıklayan İmamoğlu, ''Kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum'' ifadelerini kullandı.

DeÄŸiÅŸim tartışmalarının yaÅŸandığı CHP'de sürecin önemli isimlerinden Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, düzenlediÄŸi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

 

"Ä°stanbul'a mühürlüyüm" mesajını vererek yerel seçimlerde yeniden belediye baÅŸkanlığına aday olduÄŸunu açıklayan Ä°mamoÄŸlu, CHP'deki deÄŸiÅŸimin de ÅŸart olduÄŸunu vurguladı.

Ä°mamoÄŸlu'nun konuÅŸmalarından öne çıkanlar:

Seçim sonrasında sadece temmuz ayında 30 yılın en yüksek aylık enflasyonunu yaÅŸattılar. Net ifade etmemiz gerekir ki iktidar enflasyon canavarıyla mücadele edemiyor. Bu enflasyon canavarını da iktidar yarattı. Seçim sonrası iktidar motorine yüzde 105 zam yaptı.

 

Hükümet yetkilileri vatandaşı sık sık tasarrufa davet ederken iki kamu bankasının yıllık reklam harcaması 2 milyar lira. Tasarruf sadece vatandaÅŸtan mı istenir? Hayır. Bu kadar verginin toplandığı bir coÄŸrafyada açlık, yokluk ve yoksulluk olmamalıdır. Åžayet oluyorsa orada çok büyük bir israf, adaletsizlik ve paylaşım sorunu vardır. Ä°ktidarın ekonomik tercihlerinin sonunda toplumun en zengin yüzde 20'lik kısmı toplam gelirde aldığı payın arttığını görüyoruz. Bu yıl bu payın yüzde 48'e ulaÅŸtığını tespit ediyoruz. 

Buna karşın en yoksul yüzde 20'nin aldığı pay ise yüzde 6'ya gerilemiÅŸ durumda. Zengin ile yoksul arasındaki fark 8 katına çıkmış durumda. Özetle bu iktidar zenginin cebini tıka basa doldururken halkımızı açlığa mahkum etmeye devam ediyor. Geçen dört yılda Ä°BB iktidarın baskılarına karşı en üst seviyede direncin simgesi oldu. Saraçhane hukuksuz seçim iptaline ve içi boÅŸ ahmak davasına karşı güçlü demokrasi meydanına dönüÅŸtü. Biz yılmadan ve asla vazgeçmeden yüksek iradeyle çalışmaya devam ettik. Ä°stanbullulara hizmet ettik.

"Ä°STANBUL'U KAZANAN TÜRKÄ°YE'YÄ° KAZANIR, BU SÖZÜ ÖNEMSÄ°YORUM"
Åžunu açıkça ifade etmeliyimki mayıs seçimlerinden sonra iktidarın muhalefeti topyekun tasfiye çalışmalarına en güçlü karşı duruÅŸ baÅŸta Ä°BB olmak üzere ülkemizin metropollerinde gerçekleÅŸecek. 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde tüm vatandaÅŸlarımızı demokrasimizi yeniden yeÅŸertmek için ÅŸehirlerimize sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum.

Ä°stanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Ben bu sözü çok önemsiyorum. Yerel seçimlerde Ä°stanbul'u kazanmak büyük siyasi baÅŸarıdır. Ä°stanbul'u kazanan belediye baÅŸkanı dünyanın en önemli ÅŸehrine hizmet etme onuruna ulaşır. O kiÅŸi milletin takdirini kazanırsa bu baÅŸarı onu ulusal ve uluslararası siyasette önemli yere ulaÅŸtırır. Ben Ä°stanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır sözünü seçim galibiyeti olarak algılamıyorum sadece.

Türkiyemizde gerçek toplumsal barış ancak Cumhuriyetimizin asli amacını yani yurttaÅŸların hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkelerinin ÅŸehirlerinin, sularının daÄŸlarının tarihi mirasının eÅŸit hissedarı olduÄŸu zaman gerçekleÅŸecek. Ä°stanbul'un sorunlarını çözmek Türkiye'nin sorunlarını çözmektir. KuÅŸkusuz Ä°stanbul uzun süre ihmal edilmiÅŸ, devasa sorunlarla iç içe bir ÅŸehirdir. Åžehrimizde tahammülü imkansız hale gelen bir nüfus yoÄŸunlaÅŸması vardır. Özellikle iktidarın teÅŸvik ettiÄŸi sığınmacı ve mülteci akını, güvenlikten konut krizine kadar kentimizi boÄŸmaktadır. Resmen insanlarımız bundan en derin haliyle yüksek bir ÅŸikayet içindedir.

"KENDÄ°MÄ° Ä°STANBUL Ä°LE MÜHÜRLÜ KABUL EDÄ°YORUM"
Hayat pahalılığı toplumsal düzeni tehdit eder hale geldi. Vatandaşın yoksulluÄŸu hızlandı ve derinleÅŸti. Ä°ÅŸte tüm bunlardan dolayıdır ki Mayıs 2024'te yapılacak yerel seçimler tam da bu fütursuzluÄŸa dur deme seçimi olacaktır. Ä°stanbul'un bu devasa sorunlarını çözmek, aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceÄŸinin de sınav yeridir. Tam da bu nedenle benim anladığım ÅŸekliyle 'Ä°stanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmak'tır. Ä°stanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Ben de kendimi Ä°stanbul ile mühürlü kabul ediyorum.

Ä°stanbul'da oluÅŸturduÄŸumuz yeni yönetimde vatandaÅŸlarımıza daha mutlu Türkiye olma ihtimalini burada kanıtlıyoruz. Bu ÅŸehre ihanet ederek hepimizin ortak evini gri beton yığınına çeviren, rantçı, yoksullaÅŸtırıcı yönetime bu büyük milletin mecbur olmadığını gösteriyoruz.

Bizi çeÅŸitli mecralardan izleyen vatandaÅŸlarımın tam da burada özenle kulak kabartmasını rica ediyorum: Ben hayatım boyunca bir koltuÄŸa deÄŸil bir misyona aday oldum. Bugün bu misyon Türkiye'nin yeni bir siyaset ve yeni bir yönetim anlayışına kavuÅŸturulması misyonudur. Bu topraklarda cesur bir demokrasinin, adaletin, bölgemize ve dünyaya ilham kaynağı olacak özgürlüklerin, hukukun üstünlüÄŸünün ve güçlü bir devletin yeniden tesisi öncelikli hedefimdir.

'LÄ°DERLÄ°K' VURGUSU
Vatandaşın hayat kalitesi için yerelden neÅŸet eden kapsayıcı, adil ve paylaşımcı bir kalkınma; insanlarımızın hayat güvenliÄŸinin saÄŸlanması için çevre krizi ve depreme karşı ödünsüz ve etkin önlemler; gelecek nesiller için gerçek bir refah toplumu ve yaratıcı-giriÅŸimci bir teknoloji hamlesi siyasal vizyonumuzun ana kolonlarıdır. Bu hedefler doÄŸrultusunda güçlü ama demokratik, aktif ama denetlenen, cesur ama ÅŸeffaf bir liderlik anlayışının altını çiziyorum.

Zira biliyorum ki, cesur demokrasi; cesur bir toplum ve cesur liderlerle mümkün olabilir. Ben hayatımın hiçbir döneminde siyaseti sadece siyasal partilerden ibaret görmedim. Siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmez ve önemli organlarıdır. Ama gücünü yerelden alan bir yönetici olarak siyaseti hep toplumla omuz omuza yapılan dönüÅŸtürücü bir eylem olarak anladım. O nedenle geçmiÅŸte olduÄŸu gibi bundan sonraki yolculukta da benim yol arkadaÅŸlarım gençler ve kadınlardır. Emekçiler ve güvencesizlerdir. Emekliler ve yaÅŸlılardır. Engelliler ve keÅŸfedilmeyi bekleyen giriÅŸimci ve yaratıcı zihinlerdir.

"KOLTUĞA DEĞİL, MİSYONA ADAY OLDUM"
Hayatım boyunca bir koltuÄŸa deÄŸil sürekli olarak bir misyona aday oldum. Bugün bu misyon Türkiye'nin yeni yönetim anlayışına kavuÅŸmasıdır. Hukuk üstünlüÄŸünün ve güçlü devletin yeniden tesisi öncelikli hedefimdir.

Ä°BB'yi hep birlikte korumalıyız. Ä°BB'yi bu iktidarın eline geçmesinin maliyetini farketmeliyiz. Ä°BB'yi gayri hukuki yoldan elde etmek için denediler ve denemeye devam edecekler. Ama hep birlikte engelledik baÅŸaramadılar. Ä°stanbul'u hep birlikte kazanmak için bir araya devam etmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bırakıp bu sürece odaklanmalıyız. Partiler ötesi Ä°stanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin bu ÅŸuurla hareket edeceÄŸine yürekten inanıyorum.

"SEÇÄ°M MAÄžLUBÄ°YETÄ°NDEN DOLAYI ÖZÜR DÄ°LÄ°YORUM"
Bu süreçte özellikle CHP'li yol arkadaÅŸlarıma seslenmek istiyorum. DeÄŸerli yol arkadaÅŸlarım Mayıs 2023 seçiminde yaÅŸadığımız hayal kırıklığı beni çok derinden üzmüÅŸtür. Ben bunu birçok vesile ile dile getirdim. Halkımızdan bu seçim maÄŸlubiyetinden dolayı özür diliyorum.

Bu hayal kırıklığının nedenlerinden biri de yenilginin sorumluluÄŸunu üstlenme ve gerçekle yüzleÅŸme konusunda gerekli duyarlılığın gösterilmemesidir. 28 Mayıs gecesinden baÅŸlayarak ortaya konan tavır partililerimizi ve seçmenlerimizi anlamak kaygısından çok uzaktır. Benim dünyamda asla umutsuzluÄŸa yer yoktur.

"SÖZÜMÜ TUTMAYA DEVAM EDECEĞİM"
Ä°stanbul dünyanın merkezlerinden biridir. Üç Ä°mparatorluÄŸun baÅŸkentliÄŸini yapmış, mukaddes bir ÅŸehirdir. Ecdadımız bize büyük bir kültürel ve doÄŸal miras bırakmıştır. Ä°stanbul'a hizmet dünyaya hizmettir. Ä°stanbul'a ihanet E-DÄ°-LE-MEZ! Çünkü bu sadece Türkiye'ye deÄŸil, insanlığa ihanet olur. Ben BüyükÅŸehir Belediye baÅŸkanı olduÄŸumda tüm halkımıza bu mukaddes ÅŸehrin en baÅŸarılı belediye baÅŸkanı olacağıma söz verdim. Bu sözü tutmaya devam edeceÄŸim. 

Sözlerime son verirken ÅŸunu ifade etmek istiyorum: Åžehrimizin yaÄŸmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı Ä°stanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. Dört sene boyunca olduÄŸu gibi, 16 milyona eÅŸit hizmet götürmek için yola çıkıyorum.

YoksulluÄŸu söküp atan refah içinde bir ÅŸehir oluÅŸturmak için yola çıkıyorum; Katılımı ve ortaklaÅŸan aklı merkeze almak Ä°ÇÄ°N, dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ve geliÅŸimine EVSAHÄ°BÄ° OLMAK Ä°ÇÄ°N YOLA ÇIKIYORUM. 

Bu anlayışla 2019’da olduÄŸu gibi, Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaÅŸlarımla, farklı partilere gönül veren Ä°stanbullularla, kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan Ä°stanbul gönüllüleriyle tekrar Ä°stanbul ittifakını kurmaya geliyorum.

Ä°mamoÄŸlu ,Ä°stanbul ,Belediye , Adaylık , CHp, DeÄŸiÅŸim ,BaÅŸkanlık ,Seçim 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024