Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1947 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2015 - 06:59

İkinci atılım dönemi ile daha fazla özgürlük ve demokrasi

Büyüt
Küçült
İkinci atılım dönemi ile daha fazla özgürlük ve
Politika Haberleri › İkinci atılım dönemi ile daha fazla özgürlük ve demokrasi haberi

Başbakan Davutoğlunun üzerinde titizlikle çalıştığı seçim beyannamesi tamamlanmak üzere. 100 sayfalık manifestonun başlıkları yeni anayasa, başkanlık ve demokrasi olacak.

Şerife Güzel

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çarşamba günü Ankara Arenada açıklayacağı AK Partinin seçim beyannamesi üzerindeki çalışmalarını sona getirdi. “Başkanlık sistemiyle ilgili bölümü bizzat ben yazdım” diyen Davutoğlu, kurmaylarıyla son bir değerlendirmenin ardından beyannameyi baskıya gönderecek. AK Partinin  ‘İkinci atılım dönemi olarak adlandırılan yeni döneme ilişkin hedeflerin olacağı beyannamede ana başlıklar, “Yeni Anayasa, demokrasi, özgürlük ve kalkınma” şeklinde olacak.

Twitterdan, beyanname üzerinde çalışırken çekilmiş fotoğrafını da paylaşan Başbakan, özellikle seçim beyannamesinin yeni Anayasayla ilgili bölümüne ağırlık verdi. Bugüne kadar Türkiyede parlamenter sistemin işlemediği ve bu nedenle de Başkanlık sisteminin gerekliliği ortaya konularak sistemin, yeni Anayasanın bir parçası olarak ele alındığı vurgulanacak.

100 sayfalık manifesto

Başbakan Davutoğlunun yarın Ankara Arenada açıklayacağı seçim beyannamesi 100 sayfayı bulacak şekilde hazırlandı. Beyannamede yeni Anayasayla birlikte daha fazla demokrasi ve özgürlük vurgusu yer alacak. AK Parti iktidarları döneminde demokratikleşme ve özgürlükler konusunda atılan adımların üzerine, yeni özgürlük alanlarının açılacağı mesajı yer alacak. Ayrıca çözüm süreci iradesinin, bir yandan kamu düzeninden taviz verilmeden daha fazla özgürlük sağlanarak sonuçlandırılacağına vurgu yapılacak. Ekonomide sağlanan istikrarın, yeni iktidar döneminde ‘kalkınma hamlesine dönüştürülerek büyümenin sürdürüleceği mesaj verilecek.

Dönemi biten vekillerle yemek

Başbakan Davutoğlunun 3 dönemini dolduran milletvekilleri ile listede yer almayan vekillerle birlikte  Çankaya Köşkünde eşli yemek yiyecek.

HAKKARİ YETİŞMEDİ  İLK MİTİNG ERZURUMDA

AK Partide seçim beyannamesinin yanı sıra, Başbakan Davutoğlunun seçim meydanlarına ne zaman çıkacağına ilişkin planlama da yapılıyor. İlk mitingini 27 Nisanda Hakkariyle başlatmayı planlayan Davutoğlunun planı, Hakkari Havaalanının açılışının gecikmesi nedeniyle değiştirildi. Hakkarideki gecikme nedeniyle programı güncellenen Başbakan Davutoğlu, ilk mitingini 25 Nisanda Erzurumdan başlatacak. Aynı gün Sivasta ikinci mitingini yapacak olan Davutoğlu, bütün büyükşehirlere gidecek. Kongreler nedeniyle gidemediği illeri öncelikle gezecek olan Davutoğlu, İstanbula birkaç gün ayırarak ilçelerinde miting yapacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024