Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2346 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2015 - 20:18

İbrahim Kalın: Yaptırımların hafifletilmesi Türkiyeye yarayacak

Büyüt
Küçült
İbrahim Kalın: Yaptırımların hafifletilmesi Türkiyeye
Politika Haberleri › İbrahim Kalın: Yaptırımların hafifletilmesi Türkiyeye yarayacak haberi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İranla ilgili yaptığı açıklamada Yaptırımların hafifletilmesi Türkiyeye yarayacak dedi.

Yirmidorthaber.com
Haberin videosu

İbrahim Kalın: Yaptırımların hafifletilmesi Türkiyeye yarayacak İlgili Foto Galeriler
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Ankarada basın mensuplarına hitap etti. 

İrana yönelik yaptırımların hafifletilmesi durumunda bunun Türkiyeye yarayacağını söyleyen Kalın, bazı İranlı milletvekillerinin Erdoğanın İran ziyareti öncesinde Ruhaniye yazdığı mektup hakkında da konuştu.

İranda 65 milletvekili, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhaniye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı İran karşıtı yorumları sebebiyle uyarması yönünde çağrıda bulunmuştu. 

Cumhurbaşkanınımızın bu hususta mesajı netti diyen KalınBu tür milletvekillerinin siyasi popülizm yapmak yerine kendi hükümetlerinin bölgede daha yapıcı politikalar izlemesi yönünde hassasiyet göstermesi gerekir dedi.

Twitter, YouTube ve Facebook açıklaması

İbrahim Kalın, şehit savcının rehin alınmasıyla ilgili Twitter, YouTube ve Facebook a bazı linklere erişim yasağı getirilmesi iddiası hakkında, Ben de yeni haberdar oldum. Şu anda erişim engellemesi söz konusu değil. Savcılığın talebi gelmiş dedi.

Gayretlerimiz devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Yemendeki sıcak çatışmanın müzakere ve siyasi diyalog yoluyla çözülmesi için bütün tarafları bir masa etrafında toplamak için gayretlerimiz devam ediyor. Umarız kısa zamanda bu yönde bir netice alma imkanımız olur. Çatışmalar bir an önce durur diye konuştu.

Fenerbahçeye yapılan saldırı

Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı hakkında da konuşan Kalın, Saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu tür saldırıların tekrar etmemesi için gerekli tedbirler alınacaktır. Rize Başsavcılığı soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yapılan teşkilatla ilgili çalışmalar kemale ulaştı, başkanlıklar oluşturuldu. Bir iki başkanlık hariç hemen hemen hepsi ile ilgili atamalar yapıldı. Paralel yapılanma ulusal güvenliğimiz için tehdit oluşturan bir konu. Hukukun kuralları çerçevesinde sabırla, titizlikle bu mücadele devam edecektir ifadelerini kullandı.

İran ziyaretinin planlaması bizim program akışımızla ilgili

İran ziyaretinin daha önceden 2 gün olarak planlandığı daha sonradan bu ziyaretin neden 1 güne indirildiği yönündeki soruya cevap veren Sözcü Kalın, “Ziyaret baştan beri 1 günlük planlanmıştı. Fakat gidişimiz bir gün önce olabilirdi. Cumhurbaşkanımızın Ankarada programları olduğu için bu ziyaretin günü birlik olarak yapılabileceği planlandı. Bu planlama bizim program akışımızla ilgili konudur” açıklamasında bulundu.

Ziyarette yapılacak anlaşmalara yönelik bilgi veren Kalın, “Enerji, ekonomi, gümrük ve sağlıkla ilgili anlaşmalarımız olacak. Bununla ilgili bakanlarımızda bizimle gelecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ın böyle bir çalışma yaptığını görmedim

Cumhurbaşkanı Erdoğanın hafta sonunda AK Parti adaylarına yönelik çalışma yaptığına ilişkin iddialara cevap veren Kalın, “Hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımızla beraberdim, kapanıp böyle bir çalışma yaptığını görmedim. Bugünde kendisi burada. Kendisinin tabi ki gündeminde böyle bir liste çalışması söz konusu değil. Seçim sürecini Sayın Cumhurbaşkanımız çok yakından takip edecektir“ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığına örtülü ödenek tartışmalarıyla ilgili soruya cevap veren Kalın, “Meclisten geçtiğimiz hafta geçti. Devletin başında olan, ‘Başkumandan sıfatı ile halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanının kendisine ait bir bütçesinin olması gayet doğaldır. Görevlerini yerine getirirken, yurtiçi ve yurtdışı programlarında görevini ifa edecek enstrümanlara sahip olmasından daha doğal bir şey olamaz. Örtülü denilen ödeneğin nasıl kullanılacağı ile ilgili kanunların belirlediği bir çerçeve vardır” diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024