Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1936 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 06:21

İbrahim Kalın: Gereken tedbirler alınacak yeni şehit mi bekleyeceğiz

Büyüt
Küçült
İbrahim Kalın: Gereken tedbirler alınacak yeni şehit mi
Politika Haberleri › İbrahim Kalın: Gereken tedbirler alınacak yeni şehit mi bekleyeceğiz haberi

Erdoğanın Özel Güvenlik Birimlerinin yeniden değerlendirilmesine ilişkin çağrısını hatırlatan Kalın, Çağlayanda nasıl bir güvenlik zaafı olduğunu gördük. Yeni tedbirler kaçınılmaz. Allah korusun, bir başka savcımızın katledilmesini mi bekleyeceğiz dedi.

Star - Ankara

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayında basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Liste çalışması yapmıyor

Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı AK Partinin seçim beyannamesini gördüğünü ifade etmişti” sözleri üzerine Kalın, “Beyanname değil, başkanlık sistemiyle ilgili kısmını Başbakanımızla müzakere ettiğini söyledi” açıklamasında bulundu. “Cumhurbaşkanının hafta sonunda AK Parti adaylarıyla ilgili çalışma yaptığı yönünde” sorusuna Kalın, “Cumartesi tam gün beraberdim, bir liste çalışması yaptığını görmedim. Bir liste çalışması söz konusu değil” cevabını verdi.

Bütçe Erdoğanın hakkı

Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanlığına ek bütçe, örtülü ödenek tartışmalarına ilişkin değerlendirmeniz nedir” sorusu üzerine Kalın, şu cevabı verdi: “Devletin başında olan, yönetiminde bizzat bulunan Başkumandan sıfatıyla halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanının kendine ait bir bütçesinin olmasından daha doğal bir şey olamaz. Aslında bugüne kadar böyle bir bütçenin olmaması eksikliktir. BÖdeneğin nasıl kullanılacağıyla ilgili zaten kanunların belirlediği çerçeve vardır.”

Basın kötü sınav verdi

Kalın, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazın rehin alınması görüntülerinin bazı medya organlarında yayınlanmasına değinerek, “Birtakım medya gruplarının, bu fotoğrafları terör örgütünün propagandasını yapar gibi yayınlamış olması kabul edilebilir bir şey değil. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkesinde böyle bir özgürlük yok. Defalarca ifade edildiği gibi, kendinizi bir an için şehit edilen savcımızın ailesinin, çocuklarının yerine koyun. O fotoğrafı paylaşarak elinize ne geçecekti? Bu konuda yapılan itirazlar son derece haklıdır. Türk basını olarak, daha başarılı bir sınav verecektik. Bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

Yeni tedbir kaçınılmaz

Kalın, İstanbul Adliyesinde yaşanan olaylar sonrasında özel güvenlik görevlerinin kaldırılması ve avukatların aranması gibi konularda yeni düzenlemelerle ilgili de, “İstanbul Adliyesinde yaşanan olayı hepimiz izledik. Orada nasıl bir güvenlik zaafı olduğunu da maalesef hepimiz müşahede ettik. Elbette birtakım yeni güvenlik tedbirlerinin alınması artık kaçınılmazdır. Allah korusun, biz bir başka savcımızın böyle hunharca katledilmesini mi bekleyeceğiz? Cumhurbaşkanımız yaptığı çağrıda, Özel güvenlik birimlerinin, özellikle kritik önemde olan kamu binaları, adliyeler, hastaneler, bakanlıkların korunmasıyla ilgili, oralarda güvenlik hizmeti vermesiyle ilgili bir çağrı yapmıştır. Güvenliği arttırmaya yönelik tedbirler mutlaka alınacaktır” diye konuştu.

60 ÜLKE LİDERİ 24 NİSANDA ÇANAKKALEDE

Fenerbahçe kafilesine yönelik saldırıyı kınayan Kalın, bunun sadece Fenerbahçe camiasına değil Türk futboluna yapılmış menfur bir saldırı olduğunu dile getirdi. Bu tür saldırıların tekrar etmemesi için de gerekli tedbirlerin en üst düzeyde ve en kapsamlı şekilde alınacağının altını çizen Kalın, şöyle devam etti: “Rize Başsavcılığı bununla ilgili bir soruşturma başlattı. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Futbol Federasyonuyla beraber koordinasyon halinde bu çalışmayı yürütüyorlar. Bu aynı zamanda adli bir soruşturmanın konusu olmuştur. Toplumsal yansımaları itibariyle de elbette burada herkesin ki bunu gördük, bütün kulüpler, bütün taraftar kesimleri, STKlar, siyasilerimiz tek vücut halinde bu saldırıyı kınadılar. Bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için de gerekli tedbirler alınacaktır.” Kalın, 23-24 Nisanda yapılacak Çanakkale kutlamalarıyla ilgili hazırlıkların da devam ettiğini belirterek, “Şu anda katılımını teyit eden ülke sayısı 60ı geçmiş durumda. Ayrıca birçok uluslararası örgüt temsilcisi, uluslararası basın ve diğer önde gelen şahsiyetler de bu törenlerde hazır olacaklar. 23 Nisanda, İstanbulda öğleden sonra büyük bir toplantıyla başlamış olup 24 Nisanda Çanakkalede devam etmiş olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu iki günlük 100. yıl kutlamalarına başkanlık edecek. Dünyanın pek çok bölgesinden gelen devlet ve hükümet başkanlarına ev sahipliği yapacak” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024