Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2046 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Eylül 2015 - 15:07

Hükümette HDP krizi

Büyüt
Küçült
Hükümette HDP

Seçim hükümetinin HDPli bakanları, Irak-Suriye tezkeresine hayır diyecek. 2 aylık süreçte kadrolaşmayı engellemeyi amaçlayan genelgeye itirazları var. Bakanlıklarda örgüt yayın organlarına akreditasyonu kaldırdılar. Yeşil Yol da hedeflerinde.

Star - Ankara

Seçim hükümeti henüz oluşturulmadan, 4 Ekimde süresi dolacak Irak-Suriye tezkeresi olası krizin önüne geçmek adına AK Parti ara formül geliştirerek, geçici hükümet kurulmadan tezkereyi Meclise gönderdi.

Tezkerenin metni, seçim hükümeti kurulmadan evvel kabinede imzalanarak Meclise sevk edildi. Sadece görüşmeleri geçici hükümet dönemine bırakıldı.

Böylece, HDPli bir bakanın tezkereye imza koymayarak Türkiyeyi uluslar arası platformda zor durumda bırakacak siyasi krize yol açmasının önüne geçildi. Tezkere konusunda yaşanacak krizi ön alarak çözen AK Parti, öte yandan HDPnin kadrolaşarak başına buyruk hareket etmesini önlemek için de genelge yayınlayarak tüm atamaları durdurdu. Resmi Gazetede yayınlanan bir genelgeyle, özellikle HDPli bakanların bir kadrolaşma hareketine girişmelerinin önüne geçildi.

Başbakanlıktan izin alınacak

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu imzasıyla yayınlanan genelgeyle, CumhurbaÅŸkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi, HSYKnın yapacağı hakim ve savcı atamaları ile MÄ°T, Sayıştay, Kamu DenetçiliÄŸi teÅŸkilatı ve il özel idareleri ile beleyelerin dışındaki kamu kurumlarındaki atamalara yeni düzen getirildi. Tıpta uzmanlık sınavı, doçent ve profesör atamaları, TSK personeli, eÅŸ durumu tayinleri, Bakanlar Kurulu kararı veya müşterek kararla yapılacak atamalar dışındaki tüm kamu personelinin nakil ve açıktan atamaları ikinci bir talimata kadar durduruldu. Kamu hizmetlerinin aksayabileceÄŸi durumlar için yapılacak olan atamalarda ise “BaÅŸbakanlıktan izin” alınacak.

Soykırım çıkışı    

Avrupa Parlamentosunda 1915 olaylarına iliÅŸkin Ermeni iddialarının gündeme gelmesi halinde tavrının ne olacağının sorulması üzerine Bakan Ali H. Konca, “Sözde, özde fark etmiyor ama bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes de kabul ediyor. Asıl olan onun tanımlanması noktasında toplanmaktadır. Onu da partimizle konuÅŸur, görüşümüzü netleÅŸtiririz” dedi.

Bakanların ilk icraatları şaşırtmadı

Seçim hükümetinin HDPli Avrupa BirliÄŸi Bakanı ve BaÅŸmüzakerecisi Ali Haydar Koncanın ilk icraatı, içinde FETÖye yakın kuruluÅŸların da yeraldığı teröre destek veren bazı medya kuruluÅŸlarına uygulanan akreditasyonu kaldırmak oldu. Konca, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini, yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesine dair İçiÅŸleri Bakanlığı yönetmeliÄŸinin hatırlatılması üzerine, “ben çok mantıklı ve saÄŸlıklı bulmadım” dedi.

Atamaların durdurulması

Konca, atamaların durdurulmasına iliÅŸkin bir soruya karşılık, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlunun genelgesini henüz öğrendiÄŸini dile getirdi. Konca, “Ancak bakanlarla alakalı özel atamalarda BaÅŸbakanın engelleyici olabileceÄŸini zannetmiyorum. Gerek duyulması halinde Sayın BaÅŸbakan ile bu konu görüşülecektir ancak genelde her seçim öncesi yeni nakillerde durdurma olduÄŸu da bir gerçektir. BaÅŸka bir deyiÅŸle bize yönelik olduÄŸunu zannetmiyorum” dedi. Konca tezkereye hayır oyu kullanacaklarını yineledi.

YeÅŸil yolu durdurabiliriz

HDPli Kalkınma Bakanı Müslüm DoÄŸan ise, YeÅŸil Yol projesiyle ilgili olarak “DoÄŸaya zerre kadar zarar verdiÄŸine kanaat verirsek durduracağız” dedi. Genelgenin sorulması üzerine DoÄŸan, “Burada esas olan iÅŸin ehli olanlarla iÅŸin yapılmasıdır. Bu konuyu da deÄŸerlendirmeye alacağız görüşeceÄŸiz. Genelgenin iptali yönünde konuÅŸacağız” dedi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024