Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2138 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mayıs 2015 - 05:53

HSYK 5ini de ihraç etti

Büyüt
Küçült
HSYK 5ini de ihraç
Politika Haberleri › HSYK 5ini de ihraç etti haberi

HSYK 2.Dairesi paralel yapıya yakınlığı ile bilinen hakim ve savcılara örnek olacak ilk ihraç kararını verdi. Savcılar Öz, Kara, Akkaş ve Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçölü meslekten ihraç etti.

Star - Ankara

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihraç etti. Daire, savcılar Zekariya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçölün “mesleğin şerefi” bağdaşmayan hal ve hareketlerde bulunduğunu belirledi.

Daire daha önce bu isimleri açığa almıştı. Açığa alma kararının, paralel yapının Kırmızı Kitapa girmesi sonrasına denk gelmesi dikkat çekti.  HSYK 2.Dairesi dün toplanarak paralel yapıya yakınlığı ile bilinen hakim ve savcılara örnek olacak ilk ihraç kararını verdi.

Daire, 17-25 Aralık darbe operasyonunu gerçekleştiren hakim ve savcılarla ilgili hazırlanan müfettiş raporlarında yer alan iddiaları bir bütün olarak ele aldı. Daire kararında ayrıca “Birbirinden farklı soruşturmaların aynı gün başlatılması hayatın olağan akışına aykırıdır” tespiti de yer aldı. Savcılar Zekariya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçölün Daire kararında “örgüt” tespiti yapılmadı. Bu konuda yürütülen bir başka soruşturma bulunuyor. 

Avukatlık yapamayacaklar

Darbeci 4 hakim ve savcı, bundan böyle avukatlık da yapamayacak.  Daire, 17-25 Aralık soruşturmalarını başlatan savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş hakkında daha yargılama kararı vermişti. HSYK kararı uyarınca Akkaş, Kara ve Karaçölün görev yaptığı yere en yakın Ağır Ceza Mahkemesi son soruşturma açılması ve iddianame hazırlamasına karar vermişti. Bu karar uyarınca hazırlanan iddaname ise Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024