Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3493 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2015 - 11:42

Hırvat Büyükelçiden, Kayseri ve Erciyes´e övgü

Büyüt
Küçült
Hırvat Büyükelçiden, Kayseri ve Erciyes´e
Hırvatistanın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, Kayseri Valisi Orhan Düzgünü makamında ziyaret etti. Büyükelçi Hrastic, Hırvatlar, başta kayak olmak üzere pek çok spor yapıyorlar. Erciyes gerçekten mutlaka gelinmesi gereken bir yer dedi.

 

Kayseri Valiliği e girişinde Vali Düzgün tarafından karşılanan Büyükelçi Hrastic, Hırvatistan ile Türkiye in tarihi geçmişe dayanan köklü ilişkilere sahip olduğunu söyledi. Hrastic, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip Kayseride bulunmanın kendisi için onur olduğunu belirterek, şöyle konuştu:   Tarihi ve doğal güzellikler, Hırvatistan ile Kayseriyi yakınlaştıran unsurlar oluyor. Çünkü bu özellikler, Hırvatistanda da var. Aynı zamanda, insanların arkadaşlığını da destekliyoruz. Kayseri in ticari kapasite ve yeteneği, daha yüksek. Kayseri, henüz keşfedilmemiş mücevherlerden birisi. Erciyesin küçük bir bölümünü gezdim ama bu gezi, Erciyese tekrar gelmeyi düşünmeme yetti. Ayrıca Türkiye ile Hırvatistan çok iyi politik ilişkilere sahip.   Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, Hırvat Büyükelçiyi Kayseride ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek,Kayseride, Asurlular, Roma ve Bizanslılardan kalma eserler var. Ayrıca Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler de bulunuyor. Kayseri, Konya ile birlikte UNESCO un Geçici Dünya Kültür Mirasları Listesi e girdi. Erciyes, Türkiyede ümit vadeden Kış Sporları merkezleri arasında yer alıyor. Hafta sonu da Avrupa Snowboard Şampiyonası a ev sahipliği yaptı. Nevşehir ile turizmde işbirliği çalışması yaptık ve ortaya bir proje çıktı. Bu proje ile kültürel turlarla, Erciyes e sporu birleştiriyoruz. Böylece kültür turu için Nevşehire gelen turistler, isterlerse, kayak da yapabilecekler ifadelerini kullandı.   Ziyarette Kayseri Valisi konuk büyükelçiye Kültepe kazı alanında bulunan, bir anforanın imitasyonunu hediye ederken, büyükelçi Hrastic de Düzgüne ülkesini tanıtan bir kitap verdi. DHA



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024