Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 896 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2023 - 07:47

HEDEP te İstanbul için Başak Demirtaş'ın ismi öne çıkıyor

Büyüt
Küçült
HEDEP te İstanbul için Başak Demirtaşın ismi öne
HEDEP'in yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı sonrası gözler İstanbul'a çevrildi. Parti kulislerinde ise Ekrem İmamoğlu'nun karşısında Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın aday yapılması planlanıyor.

2019'daki yerel seçimlerde İstanbul'dan aday çıkarmayıp CHP adayını destekleyen HEDEP, bu seçimlerde karar değişikliğine gitti.

Buna göre HEDEP, 2024 seçimlerinde tüm illerde kendi adaylarıyla seçime gireceğini duyurdu.

HEDEP'in İstanbul planı: Seçenekler masada

HEDEP'in yerel seçim kararı sonrası özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde hangi adayların çıkarılacağı merak edilmeye başlandı.

Yaşananların ardından gazeteci Barış Yarkadaş, TV100'de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında, HEDEP'in İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylığı için Hüda Kaya, Başak Demirtaş ve Pelin Batu’nun isimlerinin geçtiğini iddia etti.

Yarkadaş, “Parti meclisinin bir kısmı seçime kendimiz girelim derken bir kısmı bazı bölgelerde CHP'ye destek verelim diyor. Pelin Batu, Başak Demirtaş, Hüda Kaya'nın isimleri konuşulmuş. ” dedi.

"Böyle bir şey söz konusu değil"

Yarkadaş'ın iddiası sonrası ismi HEDEP ile anılan Pelin Batu'dan bir açıklama geldi.

Batu, “HDP’den aday gösterildiğimi iddia eden kimi ‘gazeteciler’ var. Böyle bir şey söz konusu değil. Tıpkı geçen seçimlerde İyi Partiden aday gösterildiğim gibi bu da yalan. Sanıyorum birileri beni siyasette görmek istiyor!” ifadeleriyle iddianın asılsız olduğunu belirtti.

Başak Demirtaş ismi öne çıkıyor

Batu'nun ifadeleri sonrası gözler, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a çevrildi.

Parti kulislerinde de adı ön plana çıkan Başak Demirtaş'tan, konuya ilişkin herhangi bir yalanlama da gelmedi.

HEDEP , İstanbul ,Aday ,Başak Demirtaş





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024