Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 10350 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 00:12

HDPnin eşcinsel adayı Sulu: HDP ile aynı acıları biliyoruz

Büyüt
Küçült
HDPnin eşcinsel adayı Sulu: HDP ile aynı acıları

HDP Eskişehir Milletvekili adaylarının tanıtımı Hayal Kahvesinde yapıldı. HDPnin birinci sırasında göz doktoru Mete Günay, ikinci sırasında işçi emeklisi Rukiye Güven, üçüncü sırada avukat Hasan Hüseyin Karabulut, dördüncü sırada emekli memur Gürsel Şenşafak, beşinci sırada matematik bölümü mezunu Ceren Gökçe, altıncı sırada da Anadolu Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Barış Sulu yer aldı.

Kendisinin eşcinsel olduğunu belirten HDPnin Eskişehir 6ıncı sıra milletvekili adayı 37 yaşındaki Barış Sulu, HDPnin yüzde 10 barajını aşacağına inandığını söyledi. Neden HDPyi tercih ettiğini de anlatan Barış Sulu şöyle konuştu:

Çünkü aynı şekilde eziliyoruz. Eşcinseller de aynı şekilde ezildiler bugüne kadar.  Çok fazla ötekileştirildik yıllarca. Aynı acıları biliyoruz. Biz de öldürüldük. Biz de hani devlet tarafından çöplüklere atıldık. Travestiler, eşcinseller, kaybedildik. Görmezden gelindik. Yok olduğumuz söylendi sürekli. Yani hiçbir şekilde bizi görmediler. Aynı ortak acılardan dolayı aslında bir ortaklaşma var. Eşcinseller, biseksüeller, translar gayet HDPnin içinde çok rahat bir şekilde hareket edebiliyorlar. Bütün kongrelerinde söz sahibi olabiliyorlar. Bundan dolayı HDPnin içindeyim.

Barış Sulu şuan kendisinin Trans Danışma Merkezi Derneğinde trans bireylerin cinsiyet geçiş süreçleriyle ilgili çalıştığını belirterek, Bülent Ersoy yasası diye bir yasa var. Türk Medeni Kanun madde 40. Biz onun üzerinde çalışıyoruz. Yasalarda sadece transseksüel kelimesinin geçtiği tek madde bu. Anayasada eşcinsellerle ilgili hiçbir madde yok. Anayasada cinsiyet kimliği ifadeleri yer almalı ki biz de tanınabilelim. Travesti, transseksüel, eşcinsel bütün bireyler de o Anayasanın içinde bütün her şeyden yararlanabilsinler. Bütün haklardan aynı şekilde eşit derecede yararlanabilmek istiyoruz. Bu kadar basit aslında çok karmaşık bir şey değil istediğimiz diye konuştu.

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024