Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2491 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Kasım 2015 - 16:30

HDPli vekiller Tahir Elçiyi TBMMye taşıdı

Büyüt
Küçült
HDPli vekiller Tahir Elçiyi TBMMye

TBMM hükümet programını görüşmek üzere toplandı. TBMM Genel Kurulunu açan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Diyarbakırda yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polise Allahtan rahmet diledi.

 

Haberin Videosu   Iraklı muhabir Tahir Elçinin öldüğü çatışmayı görüntüledi startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer39274,39274,201511,39274-394645.jpg,1, 0,Iraklı muhabir Tahir Elçinin öldüğü çatışmayı görüntüledi);

 

AK PARTÄ° MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° ENSARÄ°OÄžLU: DÄ°YARBAKIRIN HUZURU HEDEF ALINMIÅžTIR

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu da Elçinin hayatını kaybettiği, bir polisin de şehit olduğu saldırıyla ilin huzurunun hedef alındığını söyledi. Anadolu Ajansının aktardığına göre, Ensarioğlu, yaşamını yitiren Elçinin, her kesimin itibar ettiği değerli bir hukuk adamı olduğunu belirterek, ölümünün herkesi derinden üzdüğünü ifade etti. Ensarioğlu, Tabii Tahir Elçi olayı bir tesadüf müydü, çatışma ortasında mı kaldı, yoksa bilerek mi hedef alındı... Yani özellikle 15-20 gün önce sarf ettiği sözlerden dolayı tutuklama talebi ve kendi kişiliğinden kaynaklı durumu itibarıyla da hedef alınmış da olabilir.

 

Ama çatışmanın arasında tesadüfen de yaşamını yitirmiş olabilir. Bunları söylemek için henüz erken. Ama her ne olursa olsun bütün Diyarbakırın huzuru hedef alınmıştır, bütün Diyarbakır hedef alınmıştır bu saldırıda ifadesini kullandı. Sur içinde 15 günü aşkın süredir barikatlarla, öz yönetim ilanlarıyla ve ağır silahlı görüntülerle devletin operasyona tahrik edildiğini dile getiren Ensarioğlu, Bizler de bütün kesimlerle görüşerek, operasyonsuz bu işi çözer miyiz, çünkü sivil alanda insanlar öldüğü zaman siviller zarar görebiliyor, ölümlerin önüne geçebilir miyiz, bunun gayreti içindeydik dedi.

ELÇİ BİR DUYARLILIK İFADE ETMEK İÇİN ORADAYDI

Ancak iki gün önce yaşanan kısa süreli bir çatışmada tarihi köprünün ayağının zarar gördüğünü anımsatan Ensarioğlu, şunları kaydetti: Bugün Tahir Elçi, Baro olarak bu duyarlılığı, tarihi mekanların çatışmalarda zarar görmemesiyle ilgili bir duyarlılık ifade etmek için oradaydı. Kendilerinin bulunduğu yerin hemen ilerisinde barikat vardı, YDG-Hlilerin barikatı çok kısa mesafede. Geride de sokak girişinde bir polis aracı, aynı zamanda onların basın açıklaması yaptığı sırada taranarak bir polis şehit ediliyor. O olayın olduğu anda da barikatın gerisinden polislere doğru ateş açılıyor, grubun içindeki sivil polislere. Yani o basın açıklamasını takip eden ve korumakla görevli polislere ateş açılıyor. Tahir Elçi, tam da bu çatışmanın ortasında yaşamını yitiriyor. Bu kimin kurşunuyla, bilerek mi, bilmeyerek mi, bütün bunları ifade etmek için henüz erken ama olay bütün açıklığıyla ortaya çıkarılacak. Hemen Sayın İçişleri Bakanımızın da açıklamasında bölgeye müfettişler gönderildi, soruşturma başlatıldı. Net bir şekilde ortaya çıkarılacağı ifade edildi.

Muhalefet usul tartışması açılmasını istedi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakırda yapılan alçakça saldırı sonucunda, Tahir Elçinin katledildiğini belirterek, Bu konuda grubumuza gündemdışı söz vermenizi talep ediyoruz. Eğer Özele belirtmiş olduğunuz tutumu devam ettirirseniz, biz de tutumunuz hakkında usul tartışması açacağız.

AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Naci Bostancı da Meclisin bugün özel bir gündemle toplandığını ve bu nedenle de grup önerilerinin görüşülmeyeceÄŸini belirtti. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Diyarbakırda Akkoyunlu Sultanı Kasım Bey tarafından yapılan Dört Ayaklı Minareye yapılan saldırı ve tahribatı dile getirmek için yaptığı basın toplantısı sırasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tahir Elçiye ve polis memuruna Allahtan rahmet diledi.

CHP Grup BaÅŸkanvekili Özel de Tahir Elçiye ve polis memuruna Allahtan rahmet dileÄŸinde bulundu. 

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Kahraman, tutumu hakkında usul tartışması açtı, lehte ve aleyhte olmak üzere 2şer milletvekiline söz verdi.

Saldırıda hem polisimiz şehit olmuştur hem baro başkanı ölmüştür

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclisin özel gündemle toplandığı günlerde grup önerilerinin görüşülmemesi gerektiğini belirterek, Ölen insandır; ölen insanın siyaseti, kimliği, ideolojisi olmaz. Oradaki saldırı baro başkanımıza değildir, polise yapılan saldırıda hem polisimiz şehit olmuştur hem baro başkanı ölmüştür diye konuştu.

Hükümet programı aylardır Silvan, Cizre, Nusaybin, Silopi sokaklarında

AK Partili milletvekilleri, Ağbabanın bu sözlerini sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

HDP Grup Başkanvekili Baluken de Baro başkanı ve polis katledilmiş, siviller yaralanmış ama siz bunun, önemli gündemden dolayı tartışılamayacağını söylüyorsunuz. Bunu kabul edemeyiz. Hükümet programı görüşülecekmiş, Hükümet programı aylardır Silvan, Cizre, Nusaybin, Silopi sokaklarında. 12 Eylül döneminde bile uygulanmayan, günlerce süren sokağa çıkma yasaklarını hükümet programı olarak zaten biliyoruz değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı da CHPli Ağbabanın, AK Parti DAEŞi koruyor dediğini anımsatarak, Bu açıklamalar esasen IŞİDin sadece içerideki iktidar ilişkilerinde değil, dışarıdaki uluslararası ilişkilerde de ne kadar fonksiyonel ve işe yarar bir örgüt olduğunu gösteriyor dedi.

Bostancı, Türkiyenin 2013 yılında DAEŞi terörist örgüt olarak ilan ettiğini ve sürekli olarak örgütle mücadele ettiğini bildirdi.

Tekrar söz alan Özgür Özel, dün Ankarada gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gülün tutuklanmasını protesto eylemi düzenlendiğini anımsatarak, TBMM Başkanı, İçişleri Bakanı ve Ankara Valisinden, dün Yüksel Caddesindeki basın açıklaması sırasında, polisin gözüne sıktığı solüsyondan dolayı hastaneye kaldırılan Grup Başkanvekilimiz Levent Gök ile ilgili üzüntülerini dile getirmesini beklerdik ama bu yapılmadı diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, konuşmaların ardından tutumunda bir değişiklik olmadığını ifade etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024