Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2647 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2015 - 15:36

HDPden aday oldu diye akrabaları reddetti

Büyüt
Küçült
HDPden aday oldu diye akrabaları

POSTA / ÖZEL - Yaşar CAN

Rizedeki 53 Gazeteciler Derneğinde bir basın açıklaması düzenleyen Karafazlı Ailesinden Ali, Lokman, Harun, Birkan, Yüksel, Akif ve Osman Karafazlı, yaptıkları açıklamada HDPden Rize 2. Sıra Milletvekili adayı Selda Karafazlı Kurşunu ve ailesini akrabalıktan sildiklerini açıkladılar.

BABASI YEREL GAZETENİN SAHİBİ

Rizede Nabız Gazetesi sahibi Gençağa Karafazlının kızı olan Selda Karafazlıyı ve ailesini adaylık konusunda daha önce uyardıklarını ve bu uyarılarını dikkate almadıklarını ifade eden Karafazlı Ailesi; HDP ülkemizde bilinen bir terör örgütünün devamıdır. Karadeniz bölgesinde hiçbir yapılanmaya girememiş ve halk tepkisini ortaya koymuştur. Siyasi partilere karşı değiliz. Her partide mutlaka Karafazlı ailesi vardır. Ancak HDP gibi terör örgütünün yanında yer alan ve İmralı adasında başı bulunan bir partiden akrabamızın aday olması bizleri üzdü dediler.

AİLEDEN SİLİYORUZ

Aile adına açıklama yapan Ali ve Lokman Karafazlı, Aile büyüklerimizle birlikte, Amcamızın oğlu olan Gençağa Karafazlının kızı Selda Su Karafazlı Kurşunun HDPden ikinci sıra adayı olmasına karşı çıktık. Amcamızın oğlunu uyardık, sokakta gezecek yüzümüz kalmadı. Gençağanın abisi Mustafa Karafazlı şiddetle adaylık konusuna karşı çıktı ve defalarca uyarılarda bulundu, ancak bizi dinlemedi. Uyarılarımızı dikkate almayan Gençağa Karafazlı artık bundan böyle bizim akrabamız, yakınımız değildir. Bundan böyle kendisi ile hiçbir bağımız ve bağlantımız kalmadı. Aile olarak HDPyi siyasi parti olarak kabul etmiyoruz. Ona destek veren amcamızın oğlunu da aileden siliyoruz. Bundan böyle böyle bir isim bizim ailede yoktur diye konuştu.

BABA KARAFAZLI POSTA.COM.TRYE KONUŞTU

4Ü AKRABAM DEĞİL, 1İ MHPLİ DİĞERLERİ DE CHPLİ

Yaşanan gelişmeler sonrası Selda Karafazlının babası ve basın danışmanı Gençağa Karafazlı Postaya konuştu. Rizedeki ırkçı çevrelerin bir provokasyonu ile karşı karşıya kaldıklarını iddia eden baba Gençağa Karafazlı, Basın toplantısında yer alanların 4 tanesi akraba falan değil. Diğerleri akrabamız. O akrabalarımızın 1 tanesi MHPli diğerleri de CHPlidir. Ve bizim akrabalarımız arasında 1 tane MHPli vardır. O da Ali Karafazlı denilen şahıstır. Kaldı ki açıklama yapanlardan bir tanesi olan Lokman Karafazlı da benim Rizedeki mücadelemde bana omuz vermiş benimle slogan atmış bir kişidir. Şimdi bu çocukları bizim tahminlerimize göre geniş bir sülale olduğumuz için ırkçı gruplar tarafından  kullanılıyor. MHPnin adayı olan şahıs komploları seven bir arkadaştır. Daha önce de Mehmer Bekaroğlunun Saadetten aday olduğu dönemde İHDnin bir toplantısının fotoğrafına Öcalan fotoğrafını montajlayarak Bekaroğluna zarar vermek istemiştir. Aynı provokasyonu şimdi de yapıyorlar.

HDPNİN RİZEDE MHPDEN DAHA ÇOK OY ALACAĞINI GÖRDÜLER

Bu şahsı, HDPnin Rizede MHPden daha çok oy alacağının tartışılmaya başladığı noktada büyük bir endişeye kapıldı. Ne yaparız ne ederiz diyerek En azından biz bunu akraba içinden vuralım dediler. 4 gün önce kendi sitelerinde yayınladıkları haberleri ulusal basına nasıl taşırız derdine düştüler ve bu süreci kaşımaya başladılar. diye konuştu.

BİZİ MEŞHUR ETTİLER, KROKUNÇ DESTEK VAR

Beni Karafazlılıktan çıkarmaya çalışıyorlar ama bu sülale büyük bir aile. Devrimcisi var, solcusu var, islamcısı var. Ama gelenek olarak solcu bir aile bilinir. Sen bu soyadı bana veren kişi değilsin ki, ne istiyorsun? diyen baba Karafazlı Bazı sokak serserileri üzerinden provokasyon yaratmaya çalışıyorlar. Açıklama yapanın 2 kardeşi İstanbul ve Bursadan çıkıp bize desteğe geliyorlar. Ve basın açıklaması yapacaklar.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Bu onları bitirecek, onlar bitti. Aslında biz HDP olarak sokaklara çıkıp propaganda yapmama kararı almıştık. Biz barajı gerçekten aşıyoruz dedik ama bunlar bizi meşhur etti ve korkunç bir destek var. Memuru, amiri, polisi, komutanı, mühendisi hepsi desteğe geldi. Yarın ya da öbür gün suç duyurusunda bulunacağız. dedi.

KIZIM MORALİNİ BOZMADI

Aileden siliyoruz haberleri sonrası kızının moralini bozmadığını anlatan baba Gençağa şunları söyledi: Kızım bana Böyle bir şey olabilir mi? Bunlar provokatör dedi.. Kızım şu an çalışması var. O da benim gibi gazetecidir. Genç bir kızdır. Olanları büyük bir şaşkınlıkla karşıladı. Büyük bir provokasyon var dedi bana. Moralini bozmadı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024