Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2006 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Eylül 2015 - 13:44

HDPden acil Dağlıca çağrısı

Büyüt
Küçült
HDPden acil Dağlıca

Türkiye dün akşam saatlerinden itibaren Dağlıcadan gelen kara haberlere kilitlendi. PKKnın mayınlı tuzağı ve sonrasındaki çapraz ateşte çok sayıda askerin şehit olduğu bildirildi. TSK, şehit sayısıyla ilgili açıklama yapmazken, şehit Yarbayın kimliği belli oldu. Hakkari Dağlıcadaki hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcanın şehit haberi Bursaya ateş düşürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yurt dışı programlarını iptal ederek yurda döndü. HDP, Merkez Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada 6 Eylülde Dağlıcada, Cizre ve Surda yitirdiğimiz tüm canlara Allahtan rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bu acıyı daha büyük felaketlere sürüklenmeden durdurmalıyız. çağrısı yapıldı

HDP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Bu acıyı durdurmalıyız...

TÃœRKÄ°YE HIZLA FELAKETE SÃœRÃœKLENÄ°YOR

Türkiye hızla bir felakete sürükleniyor. Yangın alev alev büyüyor. Her geçen saat, her geçen gün toplumda kapanması zor yaraların açılmasına, büyük bir kutuplaşma ve ayrışma yaşanmasına hepimizi yaklaştırıyor. Her gün, her saat, hangi üniformayı taşırsa taşısın gençlerimiz, siviller ve çocuklarımız bu toprakların değerleri, canları, bu ülkenin geleceği ölüyor.

DAĞLICADA, CİZREDE, SURDA YİTİRDİĞİMİZ CANLARA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ

6 Eylülde Dağlıcada, Cizre ve Surda yitirdiğimiz tüm canlara Allahtan rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bu acıyı daha büyük felaketlere sürüklenmeden durdurmalıyız. Hala 400 vekil alınsaydı böyle olmazdı sözlerini sarf edebilen bir yaklaşımla; Cizreyi ablukaya alan, vekillerimize ateş açan bir anlayışla bu ülkenin yönetilmesi ve şu anda gittikçe derinleşen sorunların çözülmesi mümkün değildir.

BİR KEZ DAHA ACİL ÇAĞRI YAPIYORUZ

Bir kez daha ve acil çağrı yapıyoruz. Eller tetikten derhal çekilmeli, silahlar susturulmalıdır. Karşılıklı çatışmasızlık hali sağlanmalı, operasyonlar durdurulmalı, diyalog ve müzakere ile sorunların çözümü doğrultusunda adımlar atılmaya başlanmalıdır. Konuşarak, müzakere ederek çözemeyeceğimiz hiçbir konumuz yoktur ve olmamalıdır. Meclis derhal olağanüstü toplantıya çağrılmalı, demokratik siyaset yoluyla sorunlara çare aranmalıdır.

SAVAÅž POLÄ°TÄ°KALARINA TESLÄ°M OLMAYACAÄžIZ

Kin ve nefret kusmak yerine, bu felaket sarmalından çıkışın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. Halkın yoksul çocuklarına sadece ölümü reva gören, annelerin barış düşüne kan sıçratan savaş politikalarına teslim olamayız. Kaybedilecek zamanımız kalmamıştır. Bu yaşananlar bir oyun değildir, geri dönülemez bir noktaya gelmeden durdurulmalıdır. Koşullar ne kadar zor olursa olsun barışta, eşitlikte ve kardeşlikte ısrar etmek dışında her yol acılarımızı derinleştirecektir. Hepimizin başı sağ olsun...

HDP Merkez Yürütme Kurulu

 

İlgili Haber Demirtaş programını iptal etti, Türkiyeye dönüyor

 

 

İlgili Haber HDPden acil Cizre çağrısı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024