Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1934 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2015 - 06:30

HDP, CHPnin oylarıyla barajı aştı

Büyüt
Küçült
HDP, CHPnin oylarıyla barajı
Politika Haberleri › HDP, CHPnin oylarıyla barajı aştı haberi

CHPden gelen seçmenle barajı aşıp yüzde 12.9 oy alan HDP, Trakya başta olmak üzere pek çok şehirde oylarını arttırdı. 14 ilde birinci olan HDP, İstanbul ve İzmirde 3. parti oldu

Halkların Demokratik Partisinin yüzde 10luk barajı aşmasına yönelik açıklamalar yapan CHPnin söylemi sandığa yansıdı. Yüzde 12.9 oy alan HDP barajı geçti. İstanbul ve İzmirde üçüncü parti konumuna yükselen HDPnin, Trakya başta olmak üzere CHPnin güçlü olduğu pek çok bölgeden ödünç oy aldığı dikkat çekti.

AK Partiyle koalisyon yapmayacağız

Türkiye genelinde 14 ilde  birinci parti seçilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  İstanbul İl Başkanlığında Figen Yüksekdağ ile birlikte seçim sonuçlarını değerlendirirken şöyle konuştu: “Bizler Türkiyenin ezilenleri olarak, Türkiyenin yoksulları, emekçileri olarak barıştan, adaletten ve özgürlükten yana olanlar olarak muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik. Hepimize ve bütün Türkiyeye şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. AK Parti ile koalisyon yapmayacaklarını yineleyen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimde barıştan yana olanlar kazanmıştır. Bu zafer Türklerin Kürtlerin bu ülkede yaşayan bütün kesimlerin zaferidir. Bu zafer Solun ortak zaferidir. Bizler seçim kampanyası boyunca ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Türkiye HDPdir HDP Türkiyedir. Kim bize hangi gerekçeyle oy vermiş olursa olsun kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Bu saat itibari ile Türkiyede başkanlık sistemi tartışması son bulmuştur. HDPnin bundan sonraki hedefi tek başına iktidara yürümektir. AK Parti ile içerinden veya dışarıdan koalisyon kesinlikle yapmayacağız” dedi.

PKK bayraklarıyla kutlama

HDPnin barajı geçmesi, Diyarbakır sokaklarında coşkuyla kutlanırken PKK bayrakları dikkat çekti. Diyarbakırda özellikle Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde kutlandı.  PKK bayrakları ile Öcalan posterleriyle şehirde tur adan HDPliler cuma günü miting sırasında patlamanın yaşandığı İstasyon Meydanında toplandı.

AHMET HAKANDAN TAKTİK ALDI

Ahmet Hakan Egemen Bağışı göstererek oy kullanma biçimini tarif etti. Demirtaş da oy kullanmadan önce zarfı sandığın üzerine fırlattı. 17 -25 Aralık darbesi kapsamında 4 eski bakanın Yüce Divana gönderilmesiyle ilgili Mecliste bir oylama yapılmış ve Egemen Bağış oyunu ‘zarfı uzaktan atarak kullanmıştı. Seçim öncesi her fırsatta HDPyi ve Demirtaşı parlatan Ahmet Hakan, attığı tweetle Egemen Bağışa gönderme yapmış ve “Oyunuzu böyle kullanın” demişti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024