Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2354 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 06:23

Hayır diyenler demokrasi havarisi kesildi

Büyüt
Küçült
Hayır diyenler demokrasi havarisi
Politika Haberleri › Hayır diyenler demokrasi havarisi kesildi haberi AK Parti, darbecileri yargılamak için referandum mücadelesine verirken buna karşı çıkarak Hayır diyenler Evrenin cenazesi üzerinden hesap soran taraf rolünü çalmaya çalışıyor. Dün darbecileri koruyanların bugün çark etmesi iki yüzlülük olarak kayıtlara geçiyor.
Haber Merkezi

Kenan Evrenin 1980 darbesinin ürünü anayasasında 27 maddeyi  değiştirmek için AK Partinin oylarıyla gidilen 12 Eylül 2010daki referandumda Evreni yargılayacak maddeye bile “Hayır” kampanyasıyla karşı duranlar, Evrenin ölümünün ardından ‘Hesap soracaktık açıklaması yaparak rol çalma yarışına girdi. Referandumda “Hayır” kampanyası yürüten CHP, MHP, HDP, Hüsamettin Cindoruk, Yaşar Okuyan, Aydınlık grubu ile Cumartesi Anneleri müebbet hapis ve rütbe sökülme cezasına çarptırılan Evrenin cenazesi üzerinden demokrasi havariliğine soyundular.

İki yüzlü açıklama

2010da DP Başkanı olan Cindoruk,  “Anayasa referandumundan hayır gelmez” dedi. Hayırcı cephede bulunan Cindoruk, “bu Anayasa değişikliği ancak ve ancak iktidarı şımartır ve iktidarlar, bu şımarma sonucunda daha büyük yanlışlar yaparlar, Cumhuriyet için tehlike oluştururlar” diye konuştu. Cindoruk şimdi ise Cumhuriyet Gazetesinde, “ülkeye çok acı çektirdi, ‘Üzgünüm demek riyakarlık olur. Ne var ki siyasi mirası ülkeyi yönetiyor” diye konuştu. “Hayır kampanyasına destek veren Okuyan ise Evreni yargılayacak Geçici 15. Maddenin kaldırılmasını referandumunun kreması olarak değerlendirmişti. Dün ise Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak, “Evren ‘Asın dediği için asılan ülkücü Mustafa Pehlivanoğlunu unutacak mıyız” diye sordu. 

Kandırmaca demişlerdi

Cumartesi Anneleri olarak bilinen 1980de çocuklarını kaybeden anne ve yakınlarından oluşan grup da anayasa referandumu döneminde ‘hayırcı cephede yer alarak referandumun kandırmaca olduğunu öne sürmüştü. Onlar da Evren ile hesaplaşamadıklarını dile getirdi. Öte yandan referandum karşısında olan Aydınlık da, Evrene hesap sorulmadığını yazdı.

HÜKÜMET VE SİYASİ PARTİLER CENAZEYE GİTMİYOR

12 Eylül askeri darbesinin lideri ve 7. Cumhurbaşkanı Evrenin cenaze törenine hükümetten, Ak Parti, CHP, MHP ve HDPden katılım olmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile siyasi partilerin liderleri, Evrenin ölümüne ilişkin herhangi bir mesaj da yayımlamadı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024