Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4679 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mart 2015 - 11:04

Haşim Kılıçın yerine Rıdvan Güleç getirildi

Büyüt
Küçült
Haşim Kılıçın yerine Rıdvan Güleç

TBMM Genel Kurulunda, Sayıştay kontenjanından Anayasa Mahkemesi üyeliğine Rıdvan Güleç seçildi. Genel Kurul, Sayıştay Genel Kurulunun gösterdiği adaylar Rıdvan Güleç, Abdullah Şimşek ve Ahmet Zorlar arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçim yaptı.

 

Soldan sağa: Rıdvan Güleç, Hicabi Dursun ve Cavit Özkahraman.

Hiçbir aday ilk turda seçilmek için gerekli olan üçte iki çoğunluğa ulaşamadı. İlk turda Güleç 229, Şimşek 6 ve Zorlar 1 oy aldı. 6 oy boş, 15 oy geçersiz çıktı. İkinci turda 260 oy kullanıldı. Güleç 248, Şimşek 3, Zorlar 2 oy aldı. Bu turda da üye tamsayısının salt çoğunluğu bulunamadığından Anayasa Mahkemesi üyesi üçüncü turda seçildi. Üçüncü turda, ikinci turda en çok oyu alan iki aday Güleç ve Şimşek arasında seçim yapıldı.

Güleç, 253 oy alarak Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Şimşeke 3 oy çıktı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, birleşimi 16 Mart Pazartesi günü saat 14.00te toplanmak üzere kapattı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024