Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2129 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 11:55

Hamza Tosun yine serbest

Büyüt
Küçült
Hamza Tosun yine

Cemaate yönelik 22 Temmuz operasyonunun üçüncü dalgasında gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, tekrar gözaltına alınarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgusu yapılan Hamza Tosun hakkında yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. Mahkeme, gerekçe olarak ise, Şüphelinin kaçma eğilimi olmadığı, her ne kadar deliller tam olarak toplanmamış ise de bu aşamada tutukluluğun ağır bir koruma tedbiri olacağı, adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağını sıralayarak Tosunun derhal serbest bırakılmasına hükmetti.

Savunmasında 17 Aralık operasyonu yapıldığı sırada Mali Şubeden Sorumlu İl Müdür Yardımcısı olarka görev yaptığını belirttiği öğrenilen Hamza Tosun DHAnın haberine göre ifadesinde şunları söyledi:

17 Aralık soruşturması olarak bilinen operasyon sırasında ben Küçükçekmecede evimde uyumaktaydım. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı olan Mehmet Yeşilkaya beni aradı ancak ben kendisine haberim olmadığını söyledim. KOM Başkanı aynı gün İstanbula geldi onu bizzat karşılayıp o tarihte il müdürü olan Hüseyin Çapkının yanına götürdüm. Kendisi Çapkınla bir saate yakın başbaşa görüştüler. Bu görüşme sonrası da Hüseyin Çapkın operasyona ilişkin bana herhangi bir soru sormadı. Şayet operasyondan benim bilgim olduğunu tahmin etseydi ilk önce beni hesaba çekerdi ancak operasyonla benim herhangi bir alakam yoktur.

YURTDIŞI TELEFON GÖRÜŞMELERİ

Paralel yapı soruşturmalarını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten polislerin telefon kayıtlarına yönelik incelemesinde, Hamza Tosunun 17 Aralıkta bazı bakan çocuklarının da gözaltına alındığı gün ABDden arandığını belirlemişti.

Tosun ifadesinde şüphe çeken yurtdışı telefon görüşmeleriyle ilgili şunları dedi:

Yurtdışı görüşmelerine gelince benim birçok yurtdışı ile yapmış olduğum telefon görüşmem vardır. Akrabalarımın bir kısmı Fransadadır. ben bu insanlarla halen görüşmekteyim. Bana sorduğunuz S. D.yi 1986-1990 yılları arasında Polis Akademisinde yatılı olduğum dönemde tanıdım. O daha sonra Amerikaya giderek meslekten istifa etmiş sayıldı. Ancak kendisiyle yılda 2-3 defa görüşürüz arayan kişi de kendisidir. Ben kendisini aramam. Yapılan idari soruşturmalar sonucunda 17-25 Aralık operasyonları bana defalarca soruldu. Bu soruşturmaların hiçbirisinde ceza almadım. Sorumluluğumun olmadığını biliyorlar zira yönetmelikte yapılan değişiklikler ile bu tür operasyonlardan sadece operasyonu yapan şubenin haberinin olması bunun dışındaki birimlerin haberi olmasının önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle benim de bu operasyonlardan haberim olmadı.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Hamza Tosun serbest kalmasının ardından Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayı önünde avukatı Osman Ertürk ile birlikte açıklama yaptı.  Avukat Ertürk, Bize sorulan şey, Amerikadan size telefon gelmiş diyorlar bize. Günün 17 aralığı sabahın 03.30-04.00da telefon görüşmesi. Kimdir bu 25 yıllık dostu, bir dönem beraber okuduğu bir sınıf arkadaşı kendisin aramış. Türkiyede 17 Aralıkta zaten olmuşsa bir şeyler müvekkilin bilgisi dışında olan bir soruşturma neticesinde olmuş bitmiş. Saat 03.30da Amerikadan talimat alarak bu işi yaptınız  diye buraya getirildiğimizi söylediler dedi.

İÇİ BOŞ DELİLLER

Hamza Tosunda açıklamasında, Darbe girişimiyle içeri alındım. 1 Eylülde içeri alındığımda da çıktığımda aynı şeyi söyledim. Darbe yapanın Allah belasını versin. Darbeciler karşısında beni bulur. Benim gibi vatan evlatlarını bulur. Silivride yatanlar da vatan evlatları. Sorulan bir sürü sorular var. Bu sorular içerisinde yani sorulan telefon görüşmeleri var. Akrabalarımla, eşlerimle, dostlarımla yaptığım görüşmeler şimdi suç olarak karşımıza geliyor. Akıllı telefonlardan indirilen aktivasyon kodları bunlar suç unsuru olarak önünüze konuluyor ve bununla ilgili tutuklamaya sevk ediliyorsunuz. Buradan 9 ay sonra  bula bula bu delili bulmuşlar. İçinin ne kadar boş olduğunu görürsünüz. İşte buradan çıkarım yapın. Silivride yatanlar için de söylüyorum ben o dosyaların içinin ne kadar boş olduğunu nasıl tutsak olduklarını görürsünüz arkadaşlar. Sakın akıllı telefonlardan program indirmeyin. yarın öbür gün terör örgütü üyesi olarak bu adliyeye gelebilirsiniz dedi.

1 EYLÜLDE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Hamza Tosun, 1 Eylül 2014te, 22 Temmuz Operasyonunun 3. dalgasında gözaltına alınmış, ifadesinin ardından mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

DHA

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024