Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2497 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 06:11

Hakaret cabası oldu

Büyüt
Küçült
Hakaret cabası
Politika Haberleri › Hakaret cabası oldu haberi Objektif ve ilkeli yayın politikaları üzerine mangalda kül bırakmayan Doğan Grubu, kendilerini eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Sayanın görüşlerini özgürce ifade etmesine izin vermedi. Konuğun önce sesini kestiler, sonra yayından aldılar.

Bütün Türkiye, terör örgütü DHKP-Cli teröristler tarafından İstanbul Adliyesinde rehin alınan ve sonradan şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için nefesini tutmuşken, attğı tweet nedeniyle tepki çeken CNN Türk program sunucusu Mirgün Cabas yeni bir skandala imza attı. CNN Türkte yayınlanan Her şey programının sunucusu Cabas, konuk olarak davet ettiği AK Parti İzmir Milletvekili Savcı Sayana yayın ilkeleriyle bağdaşmayan davranışlarda bulundu. Her defasında yayın ilkeleri ve tarafsızlık üzerine nutuklar atan Doğan Medya Grubuna dair eleştirilerde bulunan Sayan, program yapımcısı Cabasın hışmına uğradı. Sayanın konuşmasına izin vermeyen ve ses tonunu yükselterek bağırmaya başlayan Cabas, eleştiriler karşısında adete çılgına döndü. Önce rejiden konuğun sesinin kesilmesi istendi ardından reklama giderek yayın bitirildi. Tarafsız ve özgürlükçü yayıncılık anlayışı açısından şok etkisi yaratan bu durum, izleyiciler üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

Konuşmasına izin vermediler

CNN Türkte katıldığı programda, Cabasın sorularını yanıtlayan Sayan, Doğan Grubuna dair eliştiri yapınca, Cabastan sert tepki aldı. Cabas ile Sayan arasında gergin anların yaşandığı programda, tartışma giderek alevlendi. Sayan, tartışma esnasında Cabasa, şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kirazın rehin alındığı esnada attığı tweeti hatırlatınca ortalık iyice karıştı. Sayan, Baykal istifasını açıklarken ağladığı görüntüleri yayınlayan Cabası, AK Partiye fitne sokmakla suçladı. Savcı Sayanı imalı ifadeler ile aşağılamaya çalışan Cabas, önce konuğunun sesini kestirdi ardından reklamlara giderek yayına son verdi. Programı izleyenler, Doğan Grubunun eleştiri karşısındaki tahammülsüzlüğü ve ilkeli yayıncılığa dair nutukların lafta kaldığına şahitlik etti.

ÖZTEKİNDEN ÇİRKİN İDDİAYA YANIT

AK Partili Sayanı ekrandan alan CNN Türk, şimdi de Uşak adayı Eyüp Gökhan Öztekini, El Kaideci ilan edildi. Doğan Grubu, seçim öncesi “tarafsızlık bildirisi” yayınlamıştı fakat haber kanalı CNN Türk, AK Parti milletvekili adaylarını hedef alan yayınlara başladı. Savcı Kirazın, şehit edildiği saldırıya tavır alamayan ve kullandığı haber dili ile “terör propagandasına” destek vermekle suçlanan CNN Türk, se

çim öncesi siyasi itibarsızlaştırma kanalına dönüştü. Konuyla ilgili olarak konuşan AK Partili aday Özekin ‘El Kaide ile bir bağlantınız var mı?  sorusuna yanıt verdi. Daha önce çıkarttıkları dergi, yazdığı yazılar ve medyadaki tavırda da El Kaide zihniyetine karşı tavır sergilediklerinin altını çizen Özekin, bundan dolayı El Kaide propagandası yapanlar tarafından hedef seçildiğini ve tehdit edildiğini dile getirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024