Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3437 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Şubat 2015 - 14:37

Hakan Şüküre hakaretin bedeli 1.500 TL

Büyüt
Küçült
Hakan Şüküre hakaretin bedeli 1.500

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, bir mikroblog sitesindeki hesabı üzerinden kendisine hakaret eden E.M.den şikayetçi oldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Hakan Şükürün Avukatı Haydar Mete, E.M.nin, hakaret içerikli paylaşımı ile TCK 125. maddesince düzenlenen hakaret suçunu işlediğini öne sürerek hakkında ceza davası açılmasını istedi. Avukat Mete, müvekkilinin şüpheli ile uyuşmak istemediğini de beyan etti.

Soruşturma sonucunda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından E.M. hakkında, sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçundan 3.5 aydan 2 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MAHKEME TUZLUĞU HAKARET SAYDI

Davanın görüldüğü Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi, 14 Ocak 2015 tarihli ilk celsinde karar çıkarak E.M.nin yayınladığı mesajların hakaret içerikli olduğuna hükmetti. Mahkeme, sanığın sabıkasız oluşuna atıfta bulunarak hapis cezası yerine adli para cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

1.500 TL ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILDI

Sanığı 90 gün adli para cezası ile cezalandıran mahkeme, bu cezayı iyi halden 75 güne indirdi. Sanığa günlüğü 20 liradan toplam 1.500 TL adli para cezası veren mahkeme, bu cezayı da 5 yıl süre ile erteledi.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024