Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2356 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mart 2015 - 12:43

Hakan Fidan MİTe yeniden atanamaz deyip dava açtı

Büyüt
Küçült
Hakan Fidan MİTe yeniden atanamaz deyip dava

Hakan Fidan, milletvekili adayı olmak için MİT Müsteşarlığından istifa etmişti. AK Partiden aday adayı olan Fidan, önceki gün adaylık başvurusunu geri çektiğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Fidan tekrar MİT Müsteşarlığına atandı.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağın haberine göre, Fidanın tekrar müsteşarlığa atanması ile ilgili olarak Eski Yargıçlar Sendikası Başkanı ve CHP Milletvekili aday adayı Ömer Faruk Eminağaoğlu Danıştaya dava açtı.

Eminağaoğlu, Hakan Fidanın, aday adaylık sürecinde başvurusunu geri alması nedeniyle, bu başvurunun Devlet Personel Başkanlığı ve yargı uygulamaları gözetildiğinde, seçim için istifa kapsamında değerlendirilmeyip normal istifa olarak değerlendirilmesi karşısında, daha önce TSKdaki kamu görevinden ve sonra yaptığı akademisyenlik dahil görevden istifa etmiş olması nedeniyle, ikiden fazla istifa etmeme kuralını ihlal ettiğini, bu durumda tekrar kamu görevlisi olarak atanamayacağını vurguladı.

ATAMA İPTAL EDİLSİN

Eminağaoğlu, MİT müsteşarlığı ve müsteşar yardımcılığı atama kararnamelerinin gizli olması, 17 Nisan 2009 olarak bilgilerin yer almasına rağmen, MİTte ilk kez 17 Nisan 2010 tarihinde görev aldığının ifade edildiğini bildirdi. Eminağaoğlu, Fidanın MİT Yasasının 14. maddesi gözetildiğinde, istifa tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe devlet memuru olamaması, başvurusunu geri alma işlemi nedeniyle, seçim kapsamında değerlendirilemeyecek bu istifası karşısında anılan madde uyarınca tekrar kamu görevine atanmasının mümkün bulunmadığını ileri sürdü.

Yapılan atama işleminin hukuk devleti ilke ve kurallarından, objektiflikten uzak parti devleti oluşturmaya dönük bir işlem olduğunu savunan Eminağaoğlu, giderilmesi güç veya olanaksız zararlara yol açacak açık hukuka aykırılıklar içermesi nedeniyle atamanın iptali ve yürütmesinin durdurulmasını talep etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024