Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2319 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 13:40

Gurbetçiye THY indirimi, dövizli askerlik bin euro

Büyüt
Küçült
Gurbetçiye THY indirimi, dövizli askerlik bin
Politika Haberleri › Gurbetçiye THY indirimi, dövizli askerlik bin euro haberi

Başbakan Davutoğlu, Almanyada gurbetçilere müjde üstüne müjde verdi: Pasaport harçları 100 euroya inecek. Yurt dışından getirilen araçların kalış süresi iki yıla çıkacak. Dövizli askerlik 6 binden bin euroya inecek. Uçuşlarda indirim yapılacak. Başbakan Davutoğlu ayrıca 2013 yılında Fethullah Gülenle görüşmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hasan Öztürk

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dortmund kentinde coşkulu bir gurbetçi topluluğuna seslendi. Sözde Ermeni iddialarıyla ilgili Almanyadan yükselen seslere değinen Davutoğlu, “Buradan Almanya parlamentosuna bir kez daha sesleniyorum. Soykırım iddialarıyla bize kimse tarih dersi vermeye kalkmasın. Siz üçüncü taraflar varsa gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz. Biz üçüncü taraflarla hiç bir şey tartışmayız. Kimse bizim çocuklarımıza bizim tarihimize hakaret eden bir müfredat okutamaz” dedi.

“Avrupadaki bütün vatandaşlarımız için bir kampanya başlatıyoruz, Her eve bir al bayrak, bir Kuran-ı Kerim ve bir Türkçe sözlük göndereceğiz” diyen Davutoğlu, müjdelerini şöyle sıraladı:

Gurbette seçilme hakkı geliyor

-  Gurbetçi vatandaşlarımız için dövizli askerlik harcını 6 bin eurodan 1000 euroya indiriyoruz.

-  217 euro olan pasaport harçlarını 100 euroya indiriyoruz.

-  Yurtdışından getirilen araçların Türkiyede kalış süresini 2 yıla çıkartıyoruz.

-  Yurtdışından getirilen telefonların kayıt edilmeden kullanma süresini 2 katına çıkartacağız.

-  THYden aile seyehayatlerinde yüzde 20 indirim talep edeceğiz.

-  Almanyada olup da okuyan gençlere, akademik destek ve burs sağlıyoruz. Lisans bursu olarak 500, yüksek lisans bursu olarak 700, doktora bursu olarak bin euroluk burs desteği veriyoruz.

-  Özellikle boşanma, miras meselelerinde söz konusu olan tanıma ve tenfiz davalarını hızlandırarak kolaylaştırıyoruz. Yani Almanyada alınan bir hukuki kararın Türkiyede tanınması, orada alınan kararın burada tanınması için talimatları verdim. Artık iki hukuki işlem olmayacak. İşler kolaylaşacak.

-  Gurbetçi annelere ilk çocuğa 300, ikinci çocuğa 400, 3 çocuğa  600 TL yardım desteği vereceğiz.

-  Çeyiz ve konut birikim hesaplarına devlet desteği vereceğiz.

- 7 Hazirandan sonra ilk girişimlerimizden biri, size seçilme hakkını getirmek. Türkiyede 85 seçim bölgesi var. 86ncısını yurt dışında kurup sizlere de temsilcilerinizi seçme hakkını vereceğiz.

Çözümde tek engel HDP ve Kandil

Almanyadaki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, hem çözüm süreci hem de Fethullah Gülen ile 2013te yaptığı görüşmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin topluma mal olduğunu söyleyen ve “süreç durdu” demenin doğru olmadığını belirten Davutoğlu,  “6-7 Ekim olayları olmasaydı süreç yıl sonuna kadar tamamlanabilirdi” diye konuştu. Bu konuda psikolojik ve yasal eşiklerin aşıldığını söyleyen Davutoğlu “Aşamadığımız tek şey HDP ve Kandilin sürekli tereddüt ve dar hesapla bu süreci kendine yontma çabası” dedi.

Silahı şantaj aracı yaptılar

PKKnın 2013 Mayısında silah bırakması gerektiğini hatırlatan Davutoğlu, “O zaman da Gezi olayları çıktı. Geziden sonra Kandil sürekli erteleme ve yeni talepler gündeme getirdi” diye konuştu. Başbakan, HDPnin ve paydaşlarının yol ayrımında olduğunu söyleyerek “Seçime giderken silah bırakmayacağım demek silahı şantaj olarak kullanmaktır” dedi. Davutoğlu “Çözüm süreciyle ilgili kimse tereddüt etmesin. HDP, seçimden sonra barajı aşamazsa bir meşruiyet tartışması açması da doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

Gülenle 2013te görüştüm

Davutoğlu, 2013 yılında Pensilvanyada Fethullah Gülenle görüşmesiyle ilgili de konuştu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün “Sonradan haberim oldu” sözlerinin sorulması üzerine Davutoğlu, “Gül ile BM Genel Kurulu için New Yorktaydık. Ben hafta sonu ayrılarak Pensilvanyaya geçtim. Görüşme öncesi ve sonrasında ona bilgi verdim” dedi. Davutoğlu görüşmede Gülene “Türkiyeye dönmeniz, iletişime açık olmanız şüpheleri giderir. Türkiyede olmamanız iletişimi zorlaştırıyor” dediğini aktardı. Nezaket çervesinde görüşlerini aktardığını söyleyen Davutoğlu, “Kaydetme, dinleme merakları olduğu için isterlerse yayınlasınlar. Hayatımda hiçbir konuyu örtmedim” diye konuştu.

Muhalefetin vaatlerini de eleştiren Davutoğlu “Hayal satarak hayali iktidar peşindeler” dedi. 7 Haziran için başarı kriterini ise birinci parti ve iktidar olarak açıkladı. “Birinci parti olamazsam koltuğu yapışmam” diyen Davutoğlu; Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaştan da aynı kriteri beklediğini söyledi.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024