Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2122 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 13:56

Gökçek: Emir demiri keser, bir daha konuşmayacağım

Büyüt
Küçült
Gökçek: Emir demiri keser, bir daha
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile konuştuklarını, Emir demiri keser, bundan böyle bu konu hakkında konuşmayacağım dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çözüm Süreci polemiğine giren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankarada düzenlediği basın toplantısında konuşan Melih Gökçek, Başbakanla konuştuk. Başbakan konuşmamamız gerektiğini söyledi. Emir demiri keser. Bundan böyle bu konu hakkında konuşmayacağım. Ak Partide disiplin her şeyin üstündedir dedi.

DAVUTOĞLU DÜN AKŞAM GÖKÇEK İLE GÖRÜŞTÜ

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, dün akÅŸam Melih Gökçeki baÅŸbakanlık konutunda kabul etti. Basına kapalı gerçekleÅŸen görüşme, yaklaşık 30 dakika sürdü sürdü.

Arınç ile Gökçek arasındaki polemik devam ederken bir açıklama yapan Davutoğlu, Arınç ile görüştüğünü gereken uyarıları yaptığını, Gökçeke de aynı uyarılarda bulunacağını söylemişti.

DAVUTOÄžLUDAN Ä°KÄ° Ä°SME DE TEPKÄ°

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Arınç-Gökçek polemiğiyle ilgili olarak dün Konyada yaptığı açıklamada Ak Parti kuralları gereği, son derece kurullar ve kurallar üzerine oturmuş bir partdir. Bütün arkadaşlar görüşlerini dile getirebilir. Çok kuvvetli parti disiplini de vardır. Dün yyapılan her iki açıklamada, parti disiplini ve kuralları açısından yanlıştır. Sayın Arınçla bir araya geldik konuştuk. Bugün de sayın Gökçek ile bir araya geleceğiz. Gerekli konuları konuçacağız dedi.

Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi: Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Çok açık bir şekilde ifade ediyorum.

ARINÇ: YANLIŞ YAPTIM

Dün bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirterek Başbakanın söylediği doğru, yanlış yaptım ama, özel hayatıma girildiği için kendimi tutamadım dedi.

Hükümet Sözcüsü Arınç, Başbakanın söylediği doğru, yanlış yaptım ama özel hayatıma girilince kendimi tutamadım. Gökçek eleştirilerimi hakaret kabul edip mahkemeye gidebilir ama orada bazı sorular sorulur ve cevaplamam gerekirse, davalı mı davacı mı zarar görür bilemem diye konuştu.

NE OLMUÅžTU? 

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Çözüm Süreci kapsamında İzleme Heyeti kurulmasına karşı çıkması üzerine Başbakan Yardımcısı Arınç, İzeleme Heyetinin gerekli olduğunu söylemiş, tartışmalara neden olmuştu. Arınçın açıklamalarına en sert tepki ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçekten gelmişti. Gökçek, Arınçın paralel yapının talimatıyla hareket ettiğini iddia etmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçekin kendisini paralel yapının adamı olarak suçlamasına verdiği cevapta Ben sayın cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ben buyum. Her şeyimle karşınızdayım. Amerikaya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Seçimlerde oy isterken, bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankarayı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar paralel yapı ile ilgili tek bir kötü söz çıkmamıştır demişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024