Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1889 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mart 2015 - 21:44

Gençlere müjde... AK Partinin teklifi kabul edildi

Büyüt
Küçült
Gençlere müjde... AK Partinin teklifi kabul
Politika Haberleri › Gençlere müjde... AK Partinin teklifi kabul edildi haberi

AK Partinin, 25 olan milletvekili seçilme yaşının 18e indirilmesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi.

AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın, Mahir Ünal, Naci Bostancı ve Belma Satırın da aralarında bulunduğu 210 milletvekilinin imzasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi e göre, Anayasa ın 76. maddesinin birinci fıkrasında yer alan yirmibeş ibaresi, onsekiz olarak değiştiriliyor. Böylece, 18 yaşını dolduran her Türk milletvekili seçilebilecek.

Söz konusu maddenin kimlerin milletvekili seçilemeyeceğini düzenleyen 2. fıkrasında yer alan, yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar ibaresi de askerlikle ilgisi bulunanlar şeklinde değiştiriliyor. Böylece 18 yaşını dolduran gençler askerlik hizmetini yapmadan da milletvekili adayı olabilecek.

Teklife göre, düzenleme yayımı tarihinde yürürlüğe girecek ve halk oyuna sunulması halinde oylanacak.

TELİFTEN MEMNUN OLDUM

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, hem genç bir milletvekili hem de Gençlik ve Spor Bakanı olarak bu tekliften mutlu olduğunu dile getirdi.

Yaptığı görüşmelerde, ziyaretlerde, gençlerin, kendilerinin de bu haktan faydalanmak istediklerini dile getirdiklerini aktaran Kılıç, Birçok Avrupa ülkesinde seçilme yaşı 18, bazılarında 21 ve 23. Ancak genelde 18. Dolayısıyla bizim de artık bu noktada olmamız gerekir. Gençlerimiz bu güveni hak ediyor. Nüfusumuz da diğer ülkelere nazaran çok genç. Nüfus dengesi olarak baktığımızda Türkiye in yaş ortalaması genç. Bunların da büyük bir bölümü 18-25 bandında. Bu kardeşlerimizin bu haktan yararlanabilecek olması önemli dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024