Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2372 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2015 - 23:35

Gazeteci Mehmet Baransu tutuklandı

Büyüt
Küçült
Gazeteci Mehmet Baransu

Balyoz davasına ilişkin soruşturma ve davaya dayanak oluşturan belgeleri temin etme, tahrip etme ve amacı dışında kullanma iddiasıyla gözaltına alınan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Baransunun dahil olduğu soruşturmanın Genelkurmayın Balyoz davası kapsamında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine başlatıldığı belirtiliyor.

Haberin Videosu Mehmet Baransu tutuklandı!startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer27808,27808,201503,27808-266987.jpg,1, 0,Mehmet Baransu tutuklandı!);

Doğan Haber Ajansının (DHA) haberine göre, Baransunun tutuklama gerekçeleri şöyle: Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma, Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme.

Pazar gün evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan Mehmet Baransuya emniyette Balyoz belgeleri ve Karargah adlı kitabına ilişkin 28 soru yöneltildiği bildirildi.

Emniyetteki sorgusunun ardından İstanbul Adalet Sarayına sevk edilen Baransu, soruşturma savcısı Gökalp Kökçü tarafından da ifadesi alınmadan tutuklama talebiyle nöbetçi 5. Sulh Ceza Hkimliğine gönderildi.

Baransu, hkim karşısında 3 saatlik sorgusunun ardından tutuklanıp Metris Cezaevine konuldu.

CDleri benim hazırlamış olmam doğaya aykırı

Taraf gazetesinden Ayzın Yazıcının haberine göre, Baransu 17 sayfalık sayfalık ifadesinde Balyoz belgeleriyle ilgili Başsavcı Turan Çolakkadıyla görüştüklerini, Tarafın manşetiyle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Baransu şöyle devam etti: Suç duyurusunda bulunan kişilerden dilekçeyi alan Turan Çolakkadı, daha sonra benden Balyoz ile ilgili belgeleri istedi. Aynı gün kendisine bana yolda tanımadığım bir kişi tarafından verilen DVDleri teslim ettim. Baransu, Çolakkadının Tutanak tutalım dediğini söyledi.

Emniyette TutanaÄŸa konu olan 4 adet DVD sizin tarafınızdan mı hazırlandı sorusuna Baransu, Bu çeliÅŸkiye neden olan olay Sayın Turan Çolakkadının tuttuÄŸu kısa tutanaktan kaynaklıdır (€¦) Belgeler binlerceydi, on binlerce sivil numarası vardı, on binlerce isim ve rütbe vardı. Bunları bir gazetecinin bilmesi imkansız. CDleri benim hazırlamış olma ihtimalim hayatın doÄŸasına aykırıdır cevabını verdi.
Balyoz Darbe Planı

Balyoz, 2003 yılının Mart ayında 1. Ordu Komutanlığında dönemin hükümetini devirmek için hazırlandığı iddia edilen askeri darbe planı.

20 Ocak 2010 tarihinde Taraf gazetesinde yayımlanan Balyoz Harekt Planı haberi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda 361 sanık yargılanmış, sanıklardan 237si hakkında Eylül 2012de mahkumiyet kararları verilmişti.

Başvurular üzerine Dosyayı inceleyen Anayasa Mahkemesi, dijital deliller ve tanık dinlenmesi konusunda sanıkların haklarının ihlal edildiğine hükmedince tutuklu sanıklar tahliye edilmiş, Yargıtayın da bozma kararının ardından davanın İstanbulda yeniden görülmesine başlanmıştı.

 

Haberin Videosu   Siz siz olun gazeteci olarak evrak teslim etmeyin adliyeye... startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer27770,27770,201503,27770-266573.jpg,1, 0,Siz siz olun gazeteci olarak evrak teslim etmeyin adliyeye...);

 

BARANSU BAVULLA TAŞIMIŞTI, POLİS ÇUVALLA...

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024