Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2034 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mart 2015 - 08:03

Gazete tehditçisi savcıya koruma

Büyüt
Küçült
Gazete tehditçisi savcıya
Politika Haberleri › Gazete tehditçisi savcıya koruma haberi Tehvd-i Selamda binlerce kişiyi dinleyen polisin yayın yasağı isteğine Gazeteleri basın talimatı veren savcı, haber olunca o da yayın yasağı istedi.

Aynı adliyedeki hakim de kabul etti. Emekli Savcı Reşat Petek, “Karar yasaya, hukuka uymuyor” diye konuştu.  Tehvid-i Selam soruşturmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidanı, siyasileri ve gazetecileri dinleyen örgüt suçlamasıyla gözaltına alınan eski emniyet amiri Kürşat Durmuş, hapishaneden Savcı Şenol Yılmaza gönderdiği dilekçede, yapılan haberler nedeniyle soruşturmanın sekteye uğradığını yazdı. Bunu değerlendiren Savcı Yılmaz da STAR, Yeni Şafak, Takvim, Milat, Akit, Akşam, Türkiye gazeteleri için “Gazeteleri basın. Gazetecilerin ev ve işyerlerini arayın. Bilgisayarlarına el koyun” talimatı verdi.

Erişimi engelleme isteği

Savcı Yılmaz, bu talimatı sonrasında, hakkındaki haberler nedeniyle 16 Şubat 2015te, görev yaptığı Bakırköy Adliyesindeki 1. Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak, “Haberler gerçeğe aykırıdır. Dolayısıyla kişilik haklarım ihlâl edildi. Zarar görmekteyim. Bu haberlere erişimi engelleyin” isteminde bulundu. 1. Sulh Ceza Hakimi Latif Kadir Kaya da ev ve işyerlerinin aranması, bilgisayarlarına el konulması tehdidiyle karşılaşan gazetecileri değil, talimatı veren savcıyı ‘mağdur ilan etti. Hakim Kaya, 28 haber portalı ve 31 linki listeleyerek erişimin engellenmesi hükmünü verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024