Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1975 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2015 - 00:50

Financial Times: Gül Erdoğanı uyardı, AK Partide çatlaklar büyüdü

Büyüt
Küçült
Financial Times: Gül Erdoğanı uyardı, AK Partide çatlaklar

İngiliz Financial Times gazetesinin İstanbul muhabiri Daniel Dombey Türkiyenin eski Cumhurbaşkanı Erdoğanın gücünü tek elde toplanması konusunda uyarıda bulundu başlıklı yazısında, Gülün bu yorumuyla başkanlık sistemine karşı olduğunu ikiye katladığını savundu.

Gülün Financial Timesin Türkiyede düzenlediği zirvede yaptığı konuşmaya dikkat çeken yazıda Dombey, Gülün Nasıl ki parlamenter sistemin eksikliklerinden Türkiye çok çekmiştir, öyle olmuştur ki Türkiyede hükümetlerin yetkisi paylaşılmıştır, gölge kabineler olmuştur ve neler neler olmuştur. Şimdi eğer bir başkanlık sistemi olursa burada çok daha dikkatli olmak gerekir. Denge ve frenlerin çok açık bir şekilde yazılmış olması gerekir sözlerine yer verdi.

Dombey, Gülün konuşmasının parti içinde diğer anlaşmazlık işaretlerinin ardından geldiğine vurgu yaparak bunlara örnek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlunu gösterdi. Dombey, Abdullah Gülün Başbakanın arkasında olduğu yolsuzlukla mücadeleye yönelik askıda kalmış yasa tasarısına desteğini açıklamakla Davutoğluna benzer bir tutum sergilediğini yazdı.

GÜLÜN EN KAYGILI KONUŞMASI

Dombey, Abdullah Gülün Erdoğan hakkında bugüne kadarki en kaygılı konuşmasını yapmasına karşın eski dostunun adını zikretmekten kaçındığını yazarak şu ifadelere yer verdi:

Gül, aynı zamanda kendisini alternatif bir lider olarak yansıttı. Bu büyük bir olasılıkla, genel seçimde aday listesinde kendilerine yer verilmeyen ve yeni bir parti kurulmasını teşvik edebilecek iktidar partisinden 70den fazla milletvekiline bir mesajdı.

Dombey, Abdullah Gülün muhalefetteki partilerin de haziran ayındaki seçimlerde güçleneceklerini düşündüğünü; ancak yine de yeni anayasayı tek başına hazırlamaması ve seçimlerde usulsüzlük yapılmaması gerektiği yolundaki uyarılarına karşın AK Partinin iktidarını tek parti olarak sürdüreceğini düşündüğünü kaydetti.

Dombey, yazısının sonunda Gülün Türkiyenin Mısır ile İsrail ile ilişkileri geliştirmesi ve AB üyeliğine odaklanması gerektiğini söylediğini ekledi.

Gonca YAĞCI-LONDRA (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024