Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6237 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Ağustos 2015 - 15:05

Fazıl Uğur Soylu dan İBB,Fatih Belediyesi ve K.T.B için suç duyurusu

Büyüt
Küçült
Fazıl Uğur Soylu dan  İBB,Fatih  Belediyesi ve  K.T.B için suç
Tarihi Yarımada’nın Venedik gibi korunması gerektiğini belirten Fatih Belediye Meclis Üyesi Fazıl Soylu, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını uygulamayan İBB, Fatih Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı için suç duyurusunda bulundu

GAZETE HABERTÜRK

İstanbul 2. İdare Mahkemesinin, Avrasya Tünelinin Avrupa yakasındaki bağlantı noktası olacak Kennedy Caddesinin genişletilmesi ve Kumkapı Balık Halinin marina olarak düzenlenmesi için verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından, bu bölgedeki şantiye faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiği belirtiliyor.

Mahkeme tarafından verilen ara kararın uygulanmadığını belirten Fatih Belediye Meclisi Üyesi Fazıl Uğur Soylu, gerekli yasal işlemlerin başlatılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fatih Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer yetkiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yürütmenin durdurulması istemiyle İdare Mahkemesine dava açan 8 isimden biri olan Fatih Belediye Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, davanın takipçisi olacağını söyleyerek “Avrasya Projesi iptal olsun demiyoruz ancak tünele Tarihi Yarımada yerine Zeytinburnundan çıkış verilebilir. Bu şekilde Tarihi Yarımadada yoğunluğu artırıyoruz” dedi.

Venedikte yapılan uygulamaları örnek gösteren Soylu, “Venedikin tarihi dokusunu, özelliklerini koruyarak yaşatıyorlar. Biz ise yoğunluk artırıcı işlemler yaparak koruma amacının dışına çıkıyoruz. Bunun proje yapılırken düşünülmesi gerekirdi” diye konuştu.

KAZLIÇEŞME-GÖZTEPE ARASI SADECE 15 DAKİKA

Asya ve Avrupayı denizin altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesinde son 75 metreye gelinmiş durumda. Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek Avrasya Tüneli ile Istanbulda trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresi 15 dakikaya kadar inecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024