Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2052 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 00:34

Erdoğandan Ukraynada flaş açıklamalar

Büyüt
Küçült
Erdoğandan Ukraynada flaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukraynalı mevkidaşı Poroşenko ile düzenlediği ortak toplantıda Ukraynaya 10 milyon dolarlık yardım vereceklerini kaydetti. Erdoğan,  şunları söyledi:

Serbest ticaret anlaşmasını en kısa sürede hayata geçirme kararı aldık. Ukrayna hükümetine sağlayacğaımız desteğin bir bölümü de özel sektöre yönelik sağlayacağımız destekler olacak. Türkcellin bugün imzaladığı anlaşma burada önemli bir adım. Gerek TİKA gerekse Yunus Emre Merkezi ile ilişkilerimizi daha da zenginleştirmek istiyoruz. Değerli dostum Poroşenkoya, bizlere gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü kendisine teşekkür ediyorum.

İki lider gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı

PROŞENKOYA SORU: Avrupanın ilk gündemi Yunanistan gibi duruyor. Siz Avrupa Birliğinin yaklaşımını nasıl görüyorsunuz?

Ortaklarımızla bu konuyu görüşüyoruz. IMF ile yaptığımız anlaşma sonrası Ukraynaya 17 milyar dolarlık bir kredi aktarılacak. Davosta bu görüşmeleri yaptık.

İsviçre, Kanada ve Türkiyeden gelen yardımları sayarsak yaklaşık 40 milyar dolarlık bir gelir var. IMF ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde biz reformları hayata geçirmek için girişimlerde bulunuyoruz. Sosyal güvenlikle ilgili bize önemli olan konuları koruyabildik. Ukraynada bir donör konferansının düzenleneceğini bildirmek istiyorum. Amacı Ukraynaya gelen yatırımların arttırılmasıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğanı da bu toplantıya davet ettim. Yatırımlar için olumlu bir ortam yaratmak için hukuk ve yolsuzluk alanında adımlar atmaktır.

ERDOĞANA SORU: Amerikanın Suriye politikasında değişiklik var mı?

Burada CIA Başkanı ve Kerrynin ifadesinde bir tutarsızlık var. Sonunda ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Geçen haftaki açıklama yalanlandı. Liderler arasında yapacağımız görüşmeler sonrası bu ifadeleri daha iyi anlayacağız. Esedin başında olduğu bir Suriyenin huzura ermesi kesinlikle mümkün değildir. Amerikan devletinin de ve de kurumlarının da böyle bir katilin arkasında olacağına inanmıyorum.

KARADENİZİN GÜVENLİĞİ

Türkiyenin şu anda Karadeniz bölgesindeki tedbirleri, gerek hava gerek deniz mevcuttur. Kimden hangi şartlardan olursa olsun bir NATO ülkesi olarak bütün tedbirlerini almış hazır vaziyette beklemektedir. Türkiye aslında Karadenizdkei güvenlik noktasında bir sigortadır. Şu ana kadar da sorun yaşanmamıştır. Dileriz ki bundan sonra da yaşanmaz.

Türk akımıyla ilgili soruya gelince. Rusya Güney Akımı Bulgaristan üzerinden Avurpaya doğalgazını göndermek isteğindeydi. Hedef buydu. Hatta biz de kendi projelerini gerçekleştirmek için bizim sularımızı da kullanmak istediler. Biz müsade ettik fakat daha sonra Bulgaristan önce geçişe izin verdi daha sonra izin vermedi. Akabinde bize bu teklifle geldiler ve bizler de kendilerinin bu tekliflerini makul karşıladık.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024