Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2200 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2015 - 21:56

Erdoğandan tahliye savaşları açıklaması

Büyüt
Küçült
Erdoğandan tahliye savaşları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyte hareket etmeden önce basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Paralel yapı iddialarıyla ilgili başlatılan operasyonlar kapsamında verilen tahliye kararları ve bu tahliye kararlarına ısrar edilmesi yönünde çıkan tahliye kararını nasıl değerlendirdiği sorulan Erdoğan, Burada yetki kullanımı açısından şu anda kendilerine ait olmayan bir yetkiyi kullanmak suretiyle yetki gaspı yapan bir yargı merci var. HSYKnın saat 14te başlattığı toplantı bana göre geç kalmış bir toplantı. Bunlar tatil günü bunu başlattılar. Ve çok daha ilginci gece sabaha kadar odasında çalışma yürüten bir hakim ve oda kilitli. Bu işi anlaşılmayacak şekilde sürdüren bir ya da iki hakim. Bu, Türkiyede bu ilişkilerin nerelere geldiğini göstermesi bakımından çok sıkıntılı ve tehlikeli bir süreç. Müfettişlerin raporlarını biliyoruz. HSYK da bu raporlar istikametinde kararını verecektir. Bazı milletvekilleri İstanbulda Adalet Sarayına geliyor. Anayasaya göre ayrgı esnasında ister milletvekili olun ne olursanız olun yargıyı baskı altına alamazsınız. Bu milletvekillerinin Adalet Sarayına sokulması yanlış bir olay. Bunların hukukla filan alakası yok. Tamamen hukuk dışı ve Pensilvanyadan aldıkları talimatla, yapılmış olan dualarla yönlendirme söz konusu. Temenni ederim ki HSYKnın kararıyla ideal netice alınmış olur. Tahliye kararıyla sosyal medyada bir algı operasyonu gerçekten bunlar çok çok çirkin. Bu örgütün içinde yer alanların Adan Zye bedelini ödemesi lazım. Bu ülkede artık hukuk, adalet yerini bulacak. Daha da ileri gitmek istemiyorum. Daha farklı şeyler anlatmak istemiyorum diye konuştu.

SAYIN CUMHURBAŞKANININ AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞININ DUYMASI GEREKİR

KKTCnin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncının Türkiye ve KKTC ilişkilerine yönelik açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Erdoğan, Bu ifadeler bir sıcaklığın gereğidir. Sayın Akıncı şu anda KKTC halkı tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır. Burada iki kardeş ülkeyiz dediğiniz zaman ortaya çok farklı tablolar çıkar. Sayın cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulağının duyması gerekir. Türkiye, KKTCyi neden sahipleniyor bunu bir esbab-ı mucibesi var. Kardeş olarak çalışmanın bile bir şartı vardır. Bu ülke Kuzey Kıbrısa bedel ödemiştir. Biz şehitler vermişiz. Bedel ödemeye devam ediyoruz. Kuzey Kıbrısın uluslararası alanda kavgasını veren kim? Acaba Sayın Akıncı tek başına bu kavgayı verebileceğini mi zannediyor? Türkiyenin Kuzey Kıbrısa bakışı yavru vatandır ve bundan sonra da böyle bakmaya devam edecektir. Kendi görüşü böyledir. Daha sonra bunlardan sarf-ı nazar edebilirler. O zaman da yazık olur ifadelerini kullandı

AKINCIDAN JET CEVAP

KKTCnin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, seçim kampanyasını Yavru vatan değil kardeş ülke sloganıyla yürütmüştü. CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtlarken Erdoğanın sözlerini canlı yayında dinleyen KKTCnin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözlerine yine canlı yayında yanıt verdi:

İki kardeş ilişkisinden neden rahatsız olunuyor? Bu yavrunun büyümesini istemiyor mu Türkiye? Biz hep yavru mu kalalım? Ayaklarımızın üzerinde kalmayalım mı? Ben ne söylüyorsam söylediklerimin arkasındayım. Ben söylediklerimi sadece dilimle söylemiyorum, beynimle söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğana bazı şeyler anlatılmış, o düşüncelerle konuştu herhalde. Ben Türkiye ile ilişkileri istemeyen biri değilim. Farklı yaklaşımlar olabilir. Bunları oturur değerlendiririz. Kıbrıs Türk Halkı Anavatan sevgisini yüreğinde taşımaya devam edecektir. Bu topraklarda Rumlarla baş edebilmek için bebeklikten yavruluktan kurtulmak zorundadır. Ben bunun Türkiyenin de yararına olduğunu ısrarla söylüyorum.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024