Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2111 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Şubat 2016 - 16:42

Erdoğandan Demirtaş hakkında suç duyurusu

Büyüt
Küçült
Erdoğandan Demirtaş hakkında suç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı aracılığıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, HDPnin 27 Şubat Cumartesi Mersinde düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Erdoğanın avukatı Hüseyin Aydın, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Dilekçede Demirtaşın mitingdeki konuşmasından şikayete konu bölüm nakledildi ve bu açıklamaların, TCKnın 299. maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığına hakaret suçunun unsurlarını ihtiva ettiği belirtildi.

104. MADDE HATIRLATILDI

Anayasanın 104. maddesine göre Cumhurbaşkanının, devletin başı olduğu ve bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin birliğini temsil ettiğine dikkat çekilen dilekçede, şöyle denildi: Cumhurbaşkanının bu istisnai konumu, onun kişiliğinin görev ve sıfatıyla kaynaşmış olarak algılanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle makamına yönelmeyip, kişiliğine karşı işlenmiş de olsa Cumhurbaşkanına hakaret suçunun, kişilere karşı suçlar içinde görülmemesi gerekmektedir. Kanun koyucu, bu düşüncelerle Cumhurbaşkanına hakaretin devlete karşı işlenmiş suçlar arasında düzenlenmesini uygun görmüştür. Bir başka anlatımla, suç doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı olan kişiye karşı işlenmekteyse de suçla korunan ve bu nedenle ihlal edilen değer, devletin siyasal iktidar yapısıdır.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET

Demirtaşın açıklamalarının düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceğine yer verilen dilekçede, Şikayet konusu açıklamaları onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici söz ve beyanlar mahiyetinde olduğundan, hukuken himaye edilmesi mümkün değildir ifadesi kullanıldı. Dilekçede, Demirtaş hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan kamu davası açılması istendi.

NE DEMİŞTİ?

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Mersindeki konuşmasında Türkiyenin tek demokrasi gücü biziz. Biz ne Tansudan ne Demirelden ne Tayyipten ne de Davutoğlundan korkutuk. Suriyede iç savaş başladığında Şamı kendilerine bağlayacak anlayışı vardı. Ondan dolayı Sarayı yaptılar kendilerine. Bir insan lider olabilir ciddi bir iddiadır. Sen lider olacaksan senin Müslümanlığa inanman lazım. İslam halifesi olmak istiyor. Hırsızdan halife olmaz dedi. demişti.

Cumhurbaşkanı,Tayyip Erdoğan,Demirtaş,Suç Duyurusu





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024