Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
aÅŸkan Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen AK Parti MKYK toplantısında DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ve İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu sunum yaptı. Suriye'den Libya'ya dış politika konuları masaya yatırıldı.
BaÅŸkan ErdoÄŸan'ın, toplantıda 6'lı masa ile ilgili kurmaylarına çarpıcı deÄŸerlendirmelerde bulunduÄŸu da öÄŸrenildi.
'MİLLETE ANLATIN' TALİMATI
ErdoÄŸan, ÅŸöyle dedi:
"Sahada yoÄŸun çalışmalar devam ediyor. Bu 6'lı masanın 7'nci ortağı PKK destekli HDP, 8'nci ortağı da FETÖ'dür. Bunların adı ortada yok ama 7 ve 8'nci ortakları bunlar. VatandaÅŸa 6'lı masanın ortaklarını çok iyi anlatın. VatandaÅŸa 6'lı masanın ortaklarını anlatın. Ülkeyi buraya mı teslim edeceÄŸiz, Türkiye'yi maceraya sürüklemeden hizmet siyasetine devam mı edeceÄŸiz?
VatandaÅŸa bunları söyleyin. Dış politikada geldiÄŸimiz noktayı, yaÅŸadıklarımızı millete anlatın."
Toplantıda, dış politika konusunda deÄŸerlendirme yapan MKYK üyelerinin görüÅŸleri ise ÅŸöyle:
TÜRKİYE'NİN İTİBARI ARTTI
Bizim Türkiye olarak küresel güç odağı olmamız, diplomaside verdiÄŸimiz mücadele ve geldiÄŸimiz nokta olarak Türkiye'nin itibarı arttı. Åžu anda Ukrayna-Rusya arasındaki diplomatik çabamız Türkiye'nin önemini artırdı.
ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİLER
Yunanistan, mesajları aldığı ortada. Türkiye savunma sanayinde güçlendi. Bizim Rusya'ya yaklaşımımız, Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk rolümüz nedeniyle Avrupa liderleri tebrik ediyor. Fransa CumhurbaÅŸkanı bir konuÅŸmasında ErdoÄŸan'ı tebrik ediyorum.
ERMENİSTAN İLE İLİŞKİLER İYİ NOKTAYA İLERLİYOR
Mısır ile iliÅŸkiler kendi iç politikalarından dolayı daha yavaÅŸ ilerliyor. Azerbaycan ile diyalog halinde olmamız nedeniyle Ermenistan'ın görüÅŸme talepleri var. İliÅŸkiler iyi bir noktaya doÄŸru ilerliyor. SABAH Gazetesi
6lı masa