Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2566 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mart 2016 - 09:45

Erdoğan ve Davutoğlundan Demirtaşa sert tepki

Büyüt
Küçült
Erdoğan ve Davutoğlundan Demirtaşa sert

ERDOĞANIN TEPKİSİ

Batı Afrika ziyareti kapsamında bugün Nijeryada resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Buhari ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Güneydoğuda yaşanan gelişmelere ilişkin bir soruyu yanıtlarken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın Surda yürüyüş çağrısına sert tepki gösterdi.

Erdoğan Bölge halkının, Kürt kardeşlerimin, böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya evet diyeceğine inanmıyorum. Bunun yanında özellikle de bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık, net ortada ve bu savcılıklara bir davettir, savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemi karıştırmaya, ülkemin huzurunu karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur dedi. 

DAVUTOĞLUNUN TEPKİSİ

Davutoğlunun da Demirtaşa tepkisi sert oldu. Davutoğlu Türkiyenin her santi metre karesinde kamu düzenini sağlama bizim görevimiz. Bundan taviz vermeyiz. Bütün güvenlik birimleri talimatlandırılmıştır. Bazı sokağa çıkma yasağının devam etmesi vatandaşlarımızın zarar görmemesi için alınmış bir tedbirdir. İçeride kim kalmış kim varsa çıkabilmesi için her türlü ortam yaratılıyor. Surda içeride olanlar teslim olsunlar. Demirtaşın provokatif çağrı yaptığını herkes biliyor. Silahlanın çağrısı yaptığı da biliniyor. Canlarımız sokakta yatarken devleti katil olarak gösteriyordu. Bunların hepsi Demirtaşın sicilidir.

İlgili Haber Efkan Aladan Demirtaş için sert sözler

KKTC BAŞBAKANI İLE ORTAK AÇIKLAMA

AYMnin Can Dündar ve Erdem Gül kararı sonrası Başbakan Davutoğlundan henüz bir yorum yapılmamıştı. Öte yandan İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Demirtaş arasındaki Sura yürüyüş polemiği tansiyonu iyiden iyiye yükseltirken gözler Başbakan Ahmet Davutoğlundaydı.

KKTCye su temini projesi kapsamında ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Dautoğlu, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararıyla ilgili tartışmalar ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaşın Sura yürüyün çağrısıyla ilgili sorulara cevap verdi:

AYMNİN CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL KARARI

Bu meseleye 3 açıdan bakmak gerekiyor. Olan her şey halkın gözü önünde oluyor. 2 gazeteci otoritenin talimatıyla benim de Dışişleri Bakanı olarak misyonundan haberdar olduğum bir yardım konvoyunun haince engellenmesi sürecidir. Mesele iki gazetecinin görüş beyan etmesi meselesi değil.

Bayırbucakta dökülen kanın her damlasının sorumluları bu operasyonları yapanlardır. Bütün devlet kayıtlarında bu durum ortadadır. Türkiyeye umut bağlayan sınırötesindeki kardeşlerimize yardımımız sürmüştür ve sürecektir. Yine ileride bu yardımların nasıl devam ettiği görülecektir. Bir taraftan Bayırbucak Türkmenlere yardım gitmiyor diyeceksiniz bir taraftan bölye operasyon yapacaksınız. Bu 2 gazeteci aradan çok  uzun süre geçmesine rağmen gizli kalması gereken belgeleri kendilerine verilen ve yayınlanması kanuni bakımdan sakıncalı belgeleri yayınlamışlardır. Dünyada hiç bir ülkede bu ülkenin istihbaratının yürttüğü çalışmadan dolayı devlet içine sızmış çete bağlamında basın özgürlüğünden bahsedilemez.

Dava başladığında tutuksuz yargılama esastır dedim. Yine aynı şeyi söylüyorum; önemli bir gelişme yoksa yine tutuksuz yargılanması gerektiğini düşünüyorum. O zamanki hakimler şüpheyle adım atmış olabilir.

Anayasa Mahkemesinin kararına geldiğimizde; ortada yürüyen bir dava var. AYMye bireyse başvuru imkanını biz getirdik. Bütün yargı süreçlerinden sonra AİHMe başvuru yapılıyordu. AYM usule yönelik bir karar alabilir ama davanın esası devam ediyor. O dava sürerken bu davanın esasından kopartılıp bir basın davası şeklinde yansıtılması davanın esas içeriğine müdahale anlamı taşır.

Yargı kararları eleştirilebilir. Bundan doğal bir şey yok. Siyasiler eleştiriden azade değilse yargı da azade değildir. Cumhurbaşkanımızın da eleştiri hakkı var. Temel hukuk prensiplerine herkesin saygı göstermesi esastır.

SURDAKİ OPERASYONLAR VE DEMİRTAŞIN SURA YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI

Türkiyenin her santi metre karesinde kamu düzenini sağlama bizim görevimiz. Bundan taviz vermeyiz. Bütün güvenlik birimleri talimatlandırılmıştır. Bazı sokağa çıkma yasağının devam etmesi vatandaşlarımızın zarar görmemesi için alınmış bir tedbirdir. İçeride kim kalmış kim varsa çıkabilmesi için her türlü ortam yaratılıyor. Surda içeride olanlar teslim olsunlar. Demirtaşın provokatif çağrı yaptığını herkes biliyor. Silahlanın çağrısı yaptığı da biliniyor. Canlarımız sokakta yatarken devleti katil olarak gösteriyordu. Bunların hepsi Demirtaşın sicilidir.

MECLİS BAŞKANININ DAVETİNE AK PARTİNİN CEVABI

Biz de mektubumuzu Meclis Başkanlığına gönderdik. Biz CHP gibi bir dayatmada bulunmadık. Biz de başkanlık olmazsa biz de olmayız demedik.

Erdoğan,Davutoğlu,Demirtaş,Tepki





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024