Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 834 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Kasım 2023 - 07:36

Erdoğan dan Netanyahu ve Gündeme dair Açıklamalar

Büyüt
Küçült
Erdoğan dan Netanyahu ve Gündeme dair
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. İsrail'in bombardımanı sonucu Gazze'de 16 bin kişinin şehit olduğunu söyleyen Erdoğan Netanyahu sert dille eleştirdi: "Adını şimdiden tarihe 'Gazze kasabı' olarak yazdırmıştır.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Gazze'deki katliamlara tepki gösteren Erdoğan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyah'ya'yu sert dille eleştirdi:  Gazze'de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu, adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırmıştır.  Batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın brüt rezervlerinin Eylül 2014'ten bu yana ilk kez 134,5 milyar dolara çıktığını söyledi. 

Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in opera sanatçısı Pervin Chakar'ın elini öpmesiyle ilgili "Bölücü örgüte sempatiyle bakanlarla opera dinlemeyi maharet saydılar. Şimdi de el etek öptükleri için onur duyduklarını söylüyorlar. Varsın onlar öyle devam etsinler" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan, CHP'deki gölge kabine ile ilgili de ilk kez konuştu;  "Bize bakarak belki milletin gönlüne nasıl girileceğini, dürüst ve temiz siyasetin nasıl yapılacağını anlarlar" açıklamasını yaptı. 

Yerel seçim mesajı da veren Erdoğan, ''Bugün bir başlık atıyorum; Yeniden İstanbul...'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Aziz milletimin her bir ferdini buradan hürmetle selamlıyorum. Türkiye Yüzyılı'nın inşası için gece gündüz demeden koşturan tüm kardeşlerime şükranlarımı ve selamlarımı iletiyorum.

NETANYAHU'YA SERT SÖZLER

Filistinli kardeşlerimi de en kalbi muhabbetle selamlıyorum. Gazzeli kardeşlerim insanlık tarihinin en kalleş saldırılarına maruz kaldılar. Yüzde 70'ten fazlası kadın ve çocuk yaklaşık 16 bin kardeşimiz şehit oldu. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyor yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gazze'deki sağlık ve eğitim alt yapısı tamamen çökmüş durumda. Gazze'de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu, adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırmıştır.  Batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız.  İsrail hukuk önünde hesap verecektir.

"GAZZE İÇİN TEMAS TRAFİĞİNİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Yarın Birleşik Arap Emirliği'ne gideceğiz. Gazze için temas trafiğini sürdürüyoruz. Gazze için neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Netanyahu Gazze'de işlediği cinayetlerle dünyada antisemitizmi körüklüyor ve tüm Yahudilerin güvenliği tehlikeye atıyor.

"ATEŞKESİN KALICI HALE GELMESİ İÇİN TEMASLARIMIZA HIZ VERECEĞİZ"

Gazzeli kardeşlerimize yönelik insani yardımlarımız devam ediyor. Bugüne kadar 12 uçak ve bir gemi dolusu yardım malzemesini Mısır'a sevk ettik. Toplam bin 500 ton yardım malzemesi taşıyan ikinci gemimiz bugün yola çıkıyor. Rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarımıza hız vereceğiz.

''1967 SINIRLARI TEMELİNDE BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI'' 

Türkiye, devleti ve milleti ile Filistinli kardeşlerinin yanındadır. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalı. 

YUNANİSTAN MESAJ 

7 Aralık'ta yapmayı planladığımız Yunanistan seyahatimizin ülkelerimiz arasında yeni sayfa açılmasına vesile olmasını diliyorum. Komşumuz Yunanistan ile ihtilaflarımız dün de vardı yarın da olacak. Bu ihtilaflardan çıkar sağlama peşinde koşanlar da olacak. Ama bu gerçek aynı denizi aynı coğrafyayı paylaşan iki komşu ülke olarak ortak paydada buluşamayacağımız anlamına asla gelmiyor.

"MERKEZ BANKASI'NIN BRÜT REZERVLERİ 134,5 MİLYAR DOLARA ÇIKTI"

Merkez Bankası brüt rezervlerimizin Eylül 2014'ten bu yana ilk kez 134,5 milyar dolara çıktığının müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

"FIRSATÇILARLA MÜCADELEDE CEZALARI ON KAT ARTIRACAĞIZ"

Ülkemizde depremi ekonomik kazanca dönüştürmek isteyen tamahkarlar var. Ekonomik hayattaki deprem fırsatçılarına göz açtırmıyoruz. Bu vicdansızlığın üzerine girmekte kararlıyız. Fırsatçılarla mücadelede cezaları on kat artıracağız. 

Önümüzdeki aydan itibaren deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlıyoruz. Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz.

ÇALIŞAN EMEKLİYE DE 5 BİN TL İKRAMİYE YATIRACAĞIZ

Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirdiğimiz 5 bin lira ödeme kararımızı çalışan emeklilerimize de teşmil ediyoruz. Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödememizi yapacağız. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesaplarına 5'er bin liranı yatıracağız.

CHP LİDERİ ÖZEL'E PERVİN ÇAKAR TEPKİSİ

 25 Kasım gününde düzenlenen programda kadına yönelik şiddetle mücadelede 2024 yılı planını anlattım. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye dair marjinal çevrelerce üretilen kampanyaların hiçbir temeli yoktur. Şiddet meselesini bu sözleşmeyle irtibatlandıranların amacının kadına yönelik şiddet olmadığını çok iyi biliyoruz. Çünkü bunlar gerçekten kadına şiddetten rahatsız olsaydı bölücü terör örgütünün peşine takılmazlardı. Bugüne kadar ne bölücü örgütün dağa zorla kaçırdığı kız çocukları için iki kelam ettiler ne de Diyarbakır Anneleri'ne destek oldular. Bölücü örgüte sempatiyle bakanlarla opera dinlemeyi maharet saydılar. Şimdi de el etek öptükleri için onur duyduklarını söylüyorlar. Varsın onlar öyle devam etsinler. 

CHP'DEKİ GÖLGE KABİNEYE İLİŞKİN İLK YORUM

Kabine üyelerimize özenip kendilerince bazı atamalar yapmışlar. Bunların ortada fol yok yumurta yokken gelin güvey olma sevdasını 14-28 Mayıs seçimlerinden hatırlıyoruz. O zaman da erken gaza gelip kendilerini komik duruma düşürmüşlerdi. Bize bakarak belki milletin gönlüne nasıl girileceğini, dürüst ve temiz siyasetin nasıl yapılacağını anlarlar. Hızlarımıza yetişebilirlerse bizden öğrenecekleri çok şey var. Bizdeki muhalefetten ne köy olur ne kasaba.

YEREL SEÇİM MESAJI: YENİDEN İSTANBUL...

Rakiplerimizin karşımızdakiler değil asıl onları kontrol edenler olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Gençler unutmayın bugün bir başlık atıyorum; Yeniden İstanbul...

"ORTAĞIMIZ MHP İLE GÖRÜŞMELERİMİZ İLERLİYOR"

Bizim kuklalarla ve kuklacılarla işimiz yok. Biz kuklacıyı da parmağında oynatan üst akılla mücadele ediyoruz. Seçim takvimimiz işliyor. 4 ay sonra yapılacak seçimle ilgili çalışmaları kendi önceliklerimize göre yürüteceğiz. Belediye başkan adaylıkları için başvurular sona erdi. Elektronik ortamda illerimizin temayül yoklamalarını yaptık. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ile görüşmelerimiz ilerliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024