Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2227 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2015 - 19:37

Erdoğan: 7 Haziran paralelle de hesaplaşma günüdür

Büyüt
Küçült
ErdoÄŸan: 7 Haziran paralelle de hesaplaÅŸma
Politika Haberleri › Erdoğan: 7 Haziran paralelle de hesaplaşma günüdür haberi

Adıyamana gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine yüzde 95,7 oranında oy veren şampiyon ilçe Sincikte vatandaşlara hitap etti.

  Sincik, 2014 yılında gerçekleÅŸtirilen CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip ErdoÄŸana yüzde 95,7 oranında oy vermiÅŸti. Sincik ilçesinde oy kullanan 8 bin 874 kiÅŸinin 8 bin 507si CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸana oy verdi.     Kendi memleketi Güneysuyu bile geride bırakan Sinciki ziyaret etme sözü veren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sözünü tutarak Adıymana geldi. Adıyaman Havalimanından Sincik ilçesine helikopterle gelen ve ilçede hazırlanan helikopter pistine inen ErdoÄŸan, Halil Peker Bulvarı da vatandaÅŸlara hitap etti.
    CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan konuÅŸmasında, “Sincikin saygıdeÄŸer, güzel insanları, sizleri bu anlamlı buluÅŸmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Bilesiniz ki sevginiz sevgimdir, sevgim sevginizdir. 14 AÄŸustos 2014 tarihinde o zaman genel baÅŸkanı olduÄŸum partimde yapmış olduÄŸum il baÅŸkanları toplantısında bir vaadim vardı. DemiÅŸtim ki ‘CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde Türkiye genelinde ÅŸahsıma yüzde 96 oy veren Sincike muhakkak gideceÄŸim. Sizler gerçekten bizleri çok mutlu etmiÅŸtiniz. Sizler aslında birçok ÅŸeyleri yıkmıştınız. Çünkü Sincik inanıyorum ki tabuların yıkıldığı yerdir. Ä°nanıyorum ki Sincik kardeÅŸliÄŸin egemen olduÄŸu bir yerdir. Bizim kardeÅŸliÄŸimiz karındaÅŸlıktan gelmiyor, bizim kardeÅŸliÄŸimiz ancak inananlar kardeÅŸtir ilkesinden geliyor. Biz birbirimizi niçin seviyoruz? Yaradandan ötürü seviyoruz. KardeÅŸlerim bugün Sincikte o sözümü yerine getirdiÄŸim için çok mutluyum” dedi.     DENGÄ°R FIRATA CEVAP VERDÄ°   CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, geçtiÄŸimiz günlerde Adıyamana gelen ve kendisini eleÅŸtiren Dengir Fırata da cevap verdi. ErdoÄŸan, “Birileri gelip buralarda benim sultan olmak gibi bir derdimin olduÄŸundan bahsediyor. KardeÅŸlerim bu fakir hiçbir zaman sultan olmanın gayreti içerisinde olmadı. Tam aksine her zaman meydanlarda ÅŸunu söylemiÅŸimdir. Biz millete efendi olmaya deÄŸil, hizmetkar olmaya geliyoruz demiÅŸizdir. Bu kardeÅŸiniz için sultanlık derdi olduÄŸunu iddia edenler, yıllarca burada aÄŸalık postu sattılar. AÄŸa, ben ne aÄŸayım, ne sultanım. Ben hizmetkarım. Hoca efendi musalla taşında ‘cumhurbaÅŸkanı niyetine ya da ‘baÅŸkan niyetine mi diyecek? Ne diyecek? ‘Er kiÅŸi niyetine diyecek. Ondan sonra da iki buçuk metreküplük bir mezara bırakıp gidecekler. EÄŸer dünyanın mazlumlarına, maÄŸdurlarına hizmetkar olabilmiÅŸsen, gök kubbede hoÅŸ bir seda bırakabilmiÅŸsen ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.
    ErdoÄŸan konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:   “Bugün Nissibi Köprüsü ün açılışını yapacağız. Bu Adıyamanlı, bu Åžanlıurfalı, bu Diyarbakırlı ne çileler çekti. Ama bak o sorunu çözmek bize nasip oldu. EÅŸek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Yola çıkarken eÄŸitim, saÄŸlık, adalet, ulaşım, tarım, dedik ve her yere ulaÅŸtık. Terör örgütünün arkasında olduÄŸu parti ‘Bizim Kabemiz Taksimdir diyor. GeçmiÅŸte CHP ‘Kabe Arapın olsun, bize Çankaya yeter diyordu. KardeÅŸlerim bizim Kabemiz var, o da Mekkede. Bugünlerde Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanımıza taktılar. Kürtçe Kuran-ı Kerim mealini gittiÄŸim yerde gösteriyorum. Diyor ki ‘Diyanet bir tane CumhurbaÅŸkanı için hazırladı diyor. KardeÅŸlerim onun dinle ne alakası var ya. Diyanet Kürtçe mealli Kuran-ı Kerim gönderdi GüneydoÄŸu Anadoluya, kısmen DoÄŸu Anadoluya. Bundan rahatsız oluyor beyefendi. Böyle bir Diyaneti takdir etmek gerekir. Ne diyor, Biz Diyaneti kaldıracağız. Diyarbakırda bir müftü aday olmuÅŸ. O ne diyor, benim partimin dini Zerdüşlük olsa ben yine oradan aday olurum. 7 Haziran bir dönüm noktasıdır. Sizleri tehdit etmek isteyen, korkutmak isteyenler olabilir. 6-7 Ekim olaylarında 50ye yakın kardeÅŸimizin ölümüne neden oldular. Yasin Börüyü 5. kattan attılar. Sonra da başını ezdiler. Yasin Börü de Kürttü. Bugün bir gazetede evlatları öldürülen anneler, terör örgütünün partisinin başında olanlara lanet ediyorlar. Evlatlarımız bunların yüzünden öldü diyorlar. Biz sadece Allahın huzurunda rükuda eÄŸiliriz. Biz Firavunların karşısında eÄŸilmeyiz Mısırda Sisiyi tanımıyorum. Benim için CumhurbaÅŸkanı içerideki Mursidir. Ä°dama mahkum etmiÅŸler. Ä°dama mahkum etseniz ne yazar. Onların idamı bile ÅŸahsiyetlidir, onurludur. Siz 7 Haziran için, Yeni Türkiyeye hazır mısınız? Yeni anayasaya hazır mısınız? BaÅŸkanlık sistemine hazır mısınız? Bunu yüzde 96 ile gösterdiniz. Ama durmayacağız, kapı kapı dolaÅŸacağız. Terör örgütünün arkasında olduÄŸu parti aÄŸaların partisi olmuÅŸlar. Onlara gereken dersi vereceÄŸinize inanıyorum. Paralel devlet diye bir ÅŸey çıkmış. Onun ne anlama geldiÄŸini biliyorsunuz. 7 Haziran onlarla da hesaplaÅŸma günüdür. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeÅŸ olacağız, her birlikte Türkiye olacağız.”  



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024