Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1821 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 08:17

En güçlü ihtimal AK PARTi-MHP

Büyüt
Küçült
En güçlü ihtimal AK
Politika Haberleri › En güçlü ihtimal AK PARTi-MHP haberi

AK Partinin yüzde 41lik oyunu yok sayıp, halkın,yüzde 60lık blok olarak tanımladığı CHP MHP- HDP koalisyonunu istediğini savunan ve bunun için Bahçeliye Başbakanlık koltuğunu bile teklif eden Kılıçdaroğlu, aldığı net cevaba rağmen ısrarını sürdürdü. İsim vermeden MHPyi eleştiren Kılıçdaroğlu, yüzde 60ın AK Partiye karşı kendilerine görev verdiğini öne sürdü.

NEŞE SARIDOĞAN - NEVİN BİLGİN   CHP ve MHP arasındaki Başbakanlık gerilimi hükümet ihtimalini zorlaştırırken koalisyon trafiği AK Parti-MHP ve AK Parti-CHP arasında önemli yol aldı.

Siyasi partiler arasında koalisyon trafiği devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun ‘başbakan sen ol teklifine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin sert tepki göstermesinin ardından iki parti arasında trafiğin kesildiği yorumları yapılırken, koalisyon trafiğinde ibrenin Ak Parti MHP, Ak Parti-CHPye döndüğü belirtiliyor. HDPnin ise şimdilik her iki denklemin dışında kaldığı ifade ediliyor.

İbrenin yönü gidip geliyor

14 maddelik koalisyon ilkesini açıklayan CHP, MHPden umduğu desteği bulamadı. HDPnin olası desteği ise koalisyon kurmasına yeterli olamıyor. CHPnin seçim sonuçlarının açıklanmasından bu yana gündeme getirdiği yüzde 60lık bloğun koalisyon hükümeti kurması planı sonuç vermedi. Bu nedenle koalisyon trafiğinin Ak Parti-MHP ve AK Parti-CHP arasında yoğunlaşması bekleniyor. CHPde şimdi koalisyon ihtimali konusunda iki seçenek üzerinde duruluyor. Birincisi CHPnin koalisyon formülleri içinde yer almayarak muhalefette kalması, ikincisi ise Ak Parti ile koalisyon çalışması yürütmek. Parti tabanı, teşkilatlar ve milletvekillerinin büyük bölümü Ak Parti ile koalisyona karşı çıkıyor. Ancak parti yöneticilerinin önemli bir kısmının Ak Parti ile koalisyon istediği belirtiliyor.

Ak Parti ve CHPnin görüşme trafiğinde HDPnin de yer aldığı kulislerde konuşuluyor ancak AK Parti ve CHPli bir koalisyon ihtimali durumunda HDPnin desteğine ihtiyaç kalmıyor. HDPnin ancak Ak Parti veya CHPnin azınlık hükümeti kurması halinde destek verebileceği belirtiliyor.

Adımlar VIPte atıldı

Partiler arasındaki buzların milletvekilleri, parti kurmaylarının uçakla yaptıkları şehirlerarası yolculuklarda VIPteki karşılaşmalar da eridği belirtiliyor. Bu temaslar, AK Parti-MHP, AK Parti CHP koalisyonunun kapısını araladı.

BAHÇELİYE KOLTUK CEVABI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçelinin sert Başbakanlık cevabına yazılı olarak karşılık verdi. “Görünen o ki; diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından olacak, AKPsiz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar” diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:  “Biz yüzde 60lık blok derken, kimsenin kimseyle bir arada olmasını, bir siyasi ortaklığı değil, Türkiyenin önceliği olan hukuk ve demokrasi üzerindeki tahribatın giderilmesi için halkın bize verdiği sorumluluğu anlatmaya çalıştık. Üç siyasi parti de seçim öncesi, ‘AKP otoriterliğinin sonlandırılmasını öncelik olarak açıkladı. Halk da  yüzde 60a bunun için yetki verdi.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024