Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1806 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 06:35

En büyük engel Bahçelinin söylemi

Büyüt
Küçült
En büyük engel Bahçelinin
Politika Haberleri › En büyük engel Bahçelinin söylemi haberi

AK Parti ile MHP koalisyonu için el altından yürütülen görüşmelerde önemli bir aşamaya gelinmesine rağmen, Bahçelinin, seçim gecesinden bu yana sergilediği uzlaşmadan uzak, kırmızı çizgileri dayatan tavrı neticeyi zorlaştırıyor.

Star - Ankara

AK Parti cephesinde, MHPli koalisyon konusunda, el altından yürütülen görüşmelerde önemli bir aşamaya gelinmesine rağmen, Genel Başkan Devlet Bahçelinin ikna edilememesi nedeniyle sonuca yaklaşılmakta güçlük çekildiği belirtildi.

AK Partide Başbakan Ahmet  Davutoğlu ‘nun parti yönetim organlarıyla yaptığı değerlendirmelerde söz alanların yüzde 80ni, MHPyle bir koalisyonun tercih edilmesi gerektiğini ifade etmişlerdi. İki partinin tabanının birbirine yakınlığı nedeniyle ortak paydalarda buluşulmasının daha kolay olacağı vurgusuyla dile getirilen bu görüşler, bir süre sonra iki parti kurmayları arasında resmi olmayan görüşmelerde dile getirildi. 

MHPliler AK Parti ziyaretinde

Resmi olmamakla birlikte, karşılıklı görüşmelerde MHPlilerin öne sürdüğü koşulların büyük bölümünün aşılma noktasına geldiği AK Parti kulislerinde dillendiriliyor. İki parti kurmayları arasında görüşmeler başladıktan bir süre sonra MHP teşkilatlarından AK Parti teşkilatlarına ziyaretler yapılarak, “ortaklık” konusunda sohbetlerin yapıldığı da, parti yönetimine iletilen bilgiler arasında geliyor. Parti kulislerinde, AK Partiyle koalisyon olasılığına MHPli milletvekillerinin büyük bölümünün de sıcak baktığı belirtiliyor.

Vekilleri istekli, Bahçeli soğuk

13 yıl önce iktidarı bırakan MHPnin tekrar iktidar olma isteği hem milletvekilleri, hem parti teşkilatları tarafından dile getirilirken, bu konuda özellikle MHP kökenli bürokratlardan da yönetime koalisyona girmeleri yönünde telkinlerin geldiği ifade ediliyor.Gelen olumlu sinyaller nedeniyle AK Parti cephesinde, olasılığı güçlenen MHPli koalisyonun önündeki en büyük engelin “Genel Başkan Devlet Bahçeli” faktörü olduğu belirtiliyor. Bahçelinin seçim gecesi başlayan uzlaşmadan uzak tavrını sürdürmesi, MHP-AK Parti arasındaki görüşmelerin olumlu neticelenmesinin önündeki en büyük engel görülüyor.

Cumhurbaşkanını hedef aldı

Seçim gecesi hiçbir koalisyon seçeneği içinde yer almayacağını söyleyerek “en erken tarihte seçim” resti çeken Bahçeli, daha sonraki süreçte de, partisinin kırmızı çizgilerine yaptığı vurguyu giderek güçlendirdi. Hükümet kurma çalışmalarını, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğana yönelik  eleştirileriyle yoğunlaştıran Bahçelinin, “Ver Bilali, al Hükümeti”, “Saraydan çık 1071e gel” sözleri, AK Parti cephesinde en çok rahatsızlık yaratan çıkışı oluşturdu. Ardından “Cumhurbaşkanının Anayasal sınırlara çekilmesi” vurgusunu da, “Seçim sonuçlarını başta Erdoğan doğru yorumlamalı. Beştepeden çıkıp Çankayada 1071 rakımına gelip anayasal çerçevede kendisine şöyle bir yuva yapması lazım” sözleriyle yapması, Cumhurbaşkanını  da tartışmaya çekmeye zorlayan önemli bir unsuru oluşturdu.

Erdoğan ‘dur dedi

Kulislerde, Bahçelinin uzlaşmaz tutumuna karşı 8 Hazirandan bu yana sessiz kalan ve diyalog yollarının sonuna kadar tüketilmesi için eleştiri geliştirilmemesine dair tutumun değiştiği konuşuluyor. Özellikle Erdoğanın “Anayasadaki yerimi iyi biliyorum. Birilerinin talimatına ihtiyacım yok. Siyasetçiler bu işi çözemiyorsa millet çözecek tek mercidir” sözleriyle Bahçelinin tutumuna karşı net tavır ortaya koyduğu konuşuluyor. 

GÖRÜŞEN VARSA BİZİM HABERİMİZ YOK

MHP lideri Devlet Bahçeli dün partisinin başkanlık divanını topladı. Partilerle koalisyon görüşmesi için görevlendirme yapmadığını söyleyen Bahçeli, “Görüşenler varsa da, bundan bizim haberimiz yok. Biz daha yolun başında tavrımızı ortaya koyduk. Bu doğrultuda görevlendirme yapıldıktan sonra görüşmeleri yapacağız” dedi. Bahçeli görüşmede, CHP milletvekili Deniz Baykalın ‘Cumhurbaşkanı Erdoğanla benden önce de MHPliler görüştü dediğini, MHPden bir görüşme olduğunu, bu kişinin kim olduğunu araştırdığını belirtti.

MÜSİAD TELEFON BEKLİYOR

Siyasi partileri gezerek iş dünyasının görüşlerini paylaşan MÜSİADa MHPden hala geri dönüş olmadığı ortaya çıktı. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, “Telefonumuza ilk çıkan MHPydi ama şu ana kadar bir dönüş olmadı” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024