Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2149 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2015 - 04:44

Emrullah İşler: CHP, İHLlerin orta kısımlarını kapatmak istiyor

Büyüt
Küçült
Emrullah İşler: CHP, İHLlerin orta kısımlarını kapatmak
Politika Haberleri › Emrullah İşler: CHP, İHLlerin orta kısımlarını kapatmak istiyor haberi

Emrullah İşler, CHPnin gerçek niyetinin imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatmak olduğu, açıklanan seçim bildirgesi ile net olarak ortaya çıkmıştır. Milletin göz bebeği olan imam hatip liselerinin kapatılmasını isteyenler bu amaçlarına ulaşamayacaktır dedi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “CHPnin gerçek niyetinin imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatmak olduğu, açıklanan seçim bildirgesi ile net olarak ortaya çıkmıştır. Milletin göz bebeği olan imam hatip liselerinin kapatılmasını isteyenler bu amaçlarına ulaşamayacaktır” dedi. İşler, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarında ise eğitim sisteminde milletin talepleri doğrultusunda değişiklik yapılarak, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartıldığını ve 4+4+4 modelinin getirildiğini aktardı.

Beyannamede açıklandı

Bu düzenleme ile 28 Şubat döneminde kapatılan İHLlerin orta kısımlarının yeniden açıldığını, meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişlerinde ayaklarına vurulan pranga olan katsayı adaletsizliğinin de kaldırıldığını ifade eden İşler, “Ancak 7 Haziran seçimlerine gidilirken, CHPnin Seçim Bildirgesinde İHLlerin orta kısımlarını kapatmaya yönelik düzenleme yer alıyor. CHPnin seçim bildirgesinde ‘Mesleki eğitimi, 8 yıllık ilköğretimin dışına çıkaracağız. Meslek eğitimini dokuz yıllık (1+8) temel eğitim tamamlandıktan sonra, ortaöğretim aşamasında başlatacağız ifadeleri yer alıyor”diye konuştu.

Eskiye dönüşü istiyorlar

 İşler, açıklamasında şunları söyledi: “Bu düzenlemeler 28 Şubat dönemine yeniden dönüş anlamına gelmektedir. CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat özlemi içindedir. CHPnin iktidar olması halinde 1+8+4 modeline geçilecek ve imam hatip liselerinin orta kısımları 28 Şubattaki gibi kapatılacaktır. CHPnin hala 28 Şubat dönemine geri dönüş planları yaptığı görülmektedir.”

Suriyeli mültecileri göndereceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu, “CHP Mersin Milletvekili Adaylarının Tanıtımı”nda Suriyeli mültecileri tehdit etti. Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz, Ortadoğuya barışı getireceğiz. Hiçbir ülkenin iç işine karışmayacağız. Suriyeli mültecileri de geri göndereceğiz. ‘Kusura bakma diyeceğiz. Git kendi ülkene” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024